Overdagschaak

2018overdag

Gastenboek

Eelke
Bridgen. Serieus?
Gaat de bridgeclub nu al bepalen wanneer we mogen schaken?
woensdag 26 september 2018 13:08
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 12:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 18:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 10:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 10:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 12:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 13:26
Nick Bijlsma
Woorden schieten tekort
Alle sterkte gewenst aan de familie Hania, Schaakclub Sneek en de enorme hoeveelheid jeugdschakers en ouders die Joe hebben gekend als een liefdevolle man met passie voor het jeugdschaak. Joe heeft onbeschrijflijk veel voor mij en vele andere jeugdschakers betekend. Joe was verantwoordelijk voor de start van mijn schaakontwikkeling als 6-jarige. Vanaf dat moment heb ik het altijd onwijs goed met J...
vrijdag 27 april 2018 19:15
Migchiel de Jong
Een groot verlies
Wat een schokkende mededeling. Alle sterkte toegewenst aan de hele familie Hania en schaakclub Sneek. Jullie laten iemand achter met het hart op de goede plaats. Ik zal hem heel erg missen
vrijdag 27 april 2018 14:43
Gert Jan Slotboom
Een vreselijk verlies
Mijn condoleances aan de familie. Het is ook een groot gemis voor het Friesche schaakleven en de Schaakclub Sneek in het bijzonder.
vrijdag 27 april 2018 14:28
Jeroen Sparenberg
Gecondoleerd
De familie Hania, vrienden, schaakclub Sneek en de Friese schaakwereld verliezen helaas allemaal een grootste persoonlijkheid. Sterkte aan de familie.
vrijdag 27 april 2018 13:08
Peter Koning
Verlies
Gecondoleerd met het verlies van Joe, hij heeft zoveel betekend voor het schaken in Friesland, ook voor ons, vooral de jeugd van ssv Mid Fryslân. Sterkte aan de familie Hania en sc Sneek.
vrijdag 27 april 2018 12:44

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 23

Yesterday 33

Week 127

Month 591

All 105533

Currently are 32 guests and no members online

Mijn vakantie zit er weer op. Twee mooie weken in een appartement aan de Belgische kust. Vanuit je voordeur sta je meteen op een brede boulevard met daarachter strand en zee. Heerlijk.

Als je met je rug naar de zee gaat staan is het minder mooi. Kilometerslange lelijke veel te hoge appartementencomplexen staren je dan aan. In allerlei stijlen, in Vlaanderen bestaan vrijwel zeker geen schoonheidscommissies.

Toch went het snel, en na een week vind je het niet eens meer zo lelijk en zie je er zelfs   mooie bouwsels tussen staan.

Daar heb me dus absoluut niet aan geergerd. Wel aan andere dingen, na twee weken had ik wel een top 3 in mijn kop.

 

Nummer 3 waren de strandhuisjes op het stand. Kleine hokjes die je kon kopen of huren en waarin je je strandrotzooi zoals windschermen, parasols en luchtbedden kon opslaan. Handig als je vaak naar het strand gaat.

Alleen staan er honderden van die k#th#tjes naast elkaar, zodat ik vanaf de boulevard nog net een strookje zee zag en geen strand. Pas een paar kilometer verderop had je weer vrij zicht. Overdaad schaadt.

Ergernis nummer twee zijn zonnebrillen. Zelf heb ik echt nooit een zonnebril op, het is onnodig en maakt dat je de wereld donker in ziet. Je ogen wennen aan zo’n bril en je kunt normaal daglicht niet meer verdragen.

Maar goed, buiten mij heeft ieder ander kennelijk een zonnebril. Is op zich geen probleem. Mijn ergernis zit ‘m in de dagen en tijden dat er geen zon is en dat het bewolkt of donker is. Dan lopen er hele volksstammen MET EEN BRIL BOVEN OP HUN HOOFD. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh. Daar kan ik niet tegen. Brillen die recht fnaar boven wijzen en dus geen enkele functie hebben. Brillen horen voor je ogen en anders zet je dat af!!

Maar het kan erger. De grootste ergernis is honden. Toen ik klein was zag je mensen met honden lopen. Herders, Boxers, Labradors en vuilnisbakkenras. Je zag dan iemand een stok gooien en daar rende zo’n beest dan achteraan. Als erkend hondenhater vind ik dat ook niks – koop dan een drone, die kun je ook wegsturen en weer terug laten komen, bovendien vreten ze niet, poepen ze niet, blaffen ze niet. Wat wil een mens nog meer – maar oke, je hebt een echte hond.

Dat stokgooien is nu wel verleden tijd. Er lopen alleen nog maar showhondjes op de boulevard. Hele ‘schattige’, te ver doorgefokte k@thondjes met hele kleine pootjes. Die rennen niet meer, ze trippelen. En blaffen. Eerst dacht ik dat iedereen met cavia’s liep. Kefcavia’s, want de geluidjes waren niet het gepiep van normale cavia’s. Maar toen ik mijn bril opzette (nee geen zonnebril, en gewoon voor mijn ogen) zag ik dat het hondjes waren. Tongetje uit het bekje, want het valt niet mee om in die hitte met die minipootjes zo’n mens bij te houden. Je zag dan ook vaak dat die zogenaamde honden werden gedragen. En dan beginnen die beestjes in het gezicht te likken, wat het vrouwtje dan heeel plezierig vind. Bah. Jr zag trouwens ook hele stoere sixpackjongens met zo’n marmot lopen Geen gezicht.

De trend is dus: steeds kleiner. Over 5 jaar zijn er alleen nog honden zo groot als een rat En over 10 jaar kan ik ze dan stiekem doodrijden en zeggen dat ik dat anders nooit doe. Met veel plezier zal ik dan elke dag het vermalen hondjesvlees uit de groeven van mijn banden peuteren.

Ik denk dat inmiddels enkele lezers zich aangesproken voelen. Trek het je niet aan, het zijn mijn gebreken, ik kan er ook niets aan doen. Maar als je mij ooit tegenkomt met een bril boven op je knar en je loopt met een riem met aan het eind een heel klein mormeltje dan ben je gewaarschuwd.

Voor de rest was het top bij onze zuiderburen. Brugge, Gent en Brussel zijn fantastische steden, een aanrader.

Bij thuiskomst had ik een paar emailtjes over Sneek 2. Indeling en zo. Na twee schaakloze weken besef je niet alleen dat de vakantie voorbij is, maar dat ook het nieuwe schaakseizoen weer voor de deur staat. Weer een jaar lang goede en slechte zetten doen en proberen te winnen. Net als bij de Olympische Spelen in Rio.

Duidelijk is dat je je zelf niet moet overschatten. Ik heb veel sporters gezien die vloekend het zilver grepen. Je mag natuurlijk best ambities hebben, maar winst is nu eenmaal niet vanzelfsprekend, je bent niet de enige die 4 jaar naar dat moment toe geleefd hebben. Relativeer je prestatie, zeker bij een schaakclubje is winst of verlies niet zo belangrijk.

Daarom heb ik afgelopen dagen genoten van hardloper Churandi Martina. Die man kijkt naar de sport zoals het m.i. altijd zou moeten. Hij wordt 5e en met 0,01 seconde sneller had hij brons gehad. En wat zegt hij met een brede grijns? “Ik heb mijn best gedaan”. En zo is het.

 

" frameborder="0" allowfullscreen>
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda