Afgelopen dinsdagavond werden de snelschakers blij verrast door de komst van twee aspirant leden. Mathijs en Jacco waren benieuwd of het schaken online net zo ging als achter een bord met een echte tegenstander. Beide mannen, oud klasgenoten van Selwin, hadden de stoute schoenen aangetrokken en waagden de gok.

Een hartelijk welkom ging vooraf met enige uitleg over de club en haar gewoontes. Verbaasd over het speeltempo (5 minuten per persoon per partij) lieten zij er toch niet van weerhouden om gelijk de degens te kruisen met het pittige deelnemersveld.

Het online schaken wierp bij deze talenten zijn vruchten af: de Sneker schakers waren onder de indruk van hun spelopzet en openingskennis.

En waar de jeugd meestal genoeg van heeft, ontbrak ook deze talenten deze avond toch weer: tijd...

Vijf minuten is niet veel en er werd ook niet met een increment gespeeld (traditie bij de schaakclub Sneek). Dat tijdnood bij Jacco en Mathijs bij veel partijen de doorslag gaf, was geen wonder. Het moet gezegd worden: dat is een kwestie van tijd! Door veel te spelen en verder te studeren en te oefenen zal straks die 5 minuten grens voor beiden geen probleem meer zijn.

Zoals gezegd was het lastig voor beide heren maar aan het schaaktalent ligt het niet! Zij hielden elkaar in evenwicht en moesten dus (nog wel!) de anderen als hun meerdere erkennen. Hoewel enkele spelers wel met de schrik vrij kwamen tegen Jacco en Mathijs...

Al met al een geslaagde introductie voor Mathijs en Jacco. We gaan zeker meer van hen horen!

2021 07 29 08 14 08 Window