Onze voorzitter Sybe Smid kreeg een mailtje van een nieuw belangstellende. Of deze langs mocht komen voor een potje "live" schaak. Natuurlijk, van harte welkom! Deze nieuweling met de prachtige Friese naam Thiadrik schoof dus afgelopen dinsdag aan bij het zomerschaak.
 
Bekend met het spel via de online schaaksites zoals Lichess wilde Thiadrik wel eens zijn krachten meten met de lokale toppers.
 
Ook Daan Greidanus was die avond van de partij, want dat liet zijn werkrooster toe. Daan had al eerder met de rapid variant zijn krachten gemeten en ging nu ook, net als Thiadrik vol voor deze snelle variant.
 
Net als Jacco en Mathijs, de talenten van vorige week, kregen Daan en Thiadrik het lastig met die vijf minuten snelschaak. Niet qua spelopzet, want beiden lieten zien dat de openingen en spelopzet hun niet vreemd waren. De onderlinge partijen wist Thiadrik in zijn voordeel te beslissen. Beiden hadden tegen de overige spelers, dankzij hun goede opening en tactiek  meer punten kunnen binnenslepen ware het niet dat ook zij nog echt te weinig hadden aan die beschikbare 300 seconden...
 
Het snelschaken is soms hard: helaas krijgt men geen punten voor spelopzet en fraaie openingen en is die digitale klok onverbiddelijk.
 
De spelers van de schaakclub Sneek waren ook van deze twee onder de indruk en beseffen maar al te goed dat het niet lang zal duren dat ook deze twee zich gaan melden aan de top. 
We houden de lezer op de hoogte!
 
2021 08 05 09 17 43 Window