Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 34

Yesterday 231

Week 445

Month 1085

All 217081

Currently are 26 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Op de laatste dag van de meteorologische zomer werd ook de laatste ronde van het zomerkampioenschap gespeeld. Hoe toepasselijk! Zoals vorige week al is gememoreerd was het podium van de rapidschakers nog volledig open voor bijna alle deelnemers.
 
Om te winnen moet je er wel zijn en deze avond meldden zich slechts twee spelers, Sybe en Thiadrik aan om het rapidkampioenschap definitief te beslissen. Na overleg met de wedstrijdleiding werd besloten dat een tweekamp van zes partijen nodig is om deze beslissing te forceren.
 
Thiadrik trapte al direct stevig af en haalde het eerste punt binnen. Sybe liet zich niet onbetuigd en nam in de tweede partij revanche. In de derde partij trok Thiadrik weer het volle punt naar zich toe en dat zou later de beslissende partij worden: in de drie daarop volgende partijen werd tot drie maal toe besloten tot een grootmeesterlijke remise, zodat de eindstand 4 1/2 - 1 1/2 in het voordeel van Thiadrik uitviel. Hiermee verstevigde hij zijn gemiddelde score van ruim 70% en dat was voldoende om na 12 partijen de zomerrapidtitel op te eisen.
 
Sybe moest door deze gooi naar het kampioenschap een veer laten in zijn percentage en zag de poging om Onno nog in te halen, verzanden in een toch mooie bronzen plak. Onno kon dus zonder te spelen de zilveren plak opeisen.
 
Het podium voor de snelschakers was voor wat betreft de eerste twee plaatsen wel bekend, maar de strijd om het brons lag nog volkomen open. Gewaarschuwd door het verslag van vorige week, kwam Jouke langs om zijn aanspraak op deze bronzen plak veilig te stellen. Daarmee hadden Tjitze en Anne een flinke kluif op hun bord. Anne ging voortvarend van start en pakte een vol punt op Selwin, Christian en Jouke.
 
Jammerlijk verknoeide Anne een gewonnen stelling tegen Tjitze en wist geheel op eigen kracht zelf in het spreekwoordelijke mes te lopen van Dick, die deze avond alleen deze eerste team scalp aan zijn tipi hing.
Na de eerste ronde van negen partijen eindigde Anne samen met Selwin met zeven uit negen wel bovenaan, maar de schade die Tjitze en Jouke opliepen bleef beperkt tot een half en anderhalve punt. Opmerkelijk was wel dat Jesse verantwoordelijk was voor de kleine achterstand van Jouke:  hij bracht die avond weer menig eerste team speler in het nauw en dat alleen Jouke hier een punt moest laten, is een klein wonder te noemen.
 
In de tweede helft werd een verrassende nieuwkomer verwelkomd: Han Holl die op de valreep van het seizoen nog een potje mee wilde "skuuven". Hij nam de plaats in van Dick die na zo'n eerste ronde stevig knokken het voor gezien hield.
 
De tweede ronde liet een heel ander beeld zien: Anne kon geen potten meer breken maar wist wel als enige een halfje af te snoepen van Jouke. Laatstgenoemde liet in deze laatste ronde aan duidelijkheid niets te wensen over: met 8 1/2 uit 9 haalde hij definitief het brons binnen. 
 
En zo eindigde deze laatste ronde zowat precies de eindstand laat zien: Selwin, Christian en Jouke op het podium en de rest op een respectabele afstand. Terechte winnaars van deze enerverende discipline!
 
Voornoemd eremetaal zal in de komende ALV van 7 september a.s. worden uitgereikt aan al deze winnaars.
 
Dit verslag is het einde van een prachtig zomer schaakseizoen. Volgende week zoals gezegd start het nieuwe seizoen met de ledenvergadering en daarna hopelijk veel schaakpartijen. Iedereen is weer van harte welkom!
 
2021 Eindstand Rapid
 
2021 Eindstand Zomersnel

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek