Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 88

Yesterday 102

Week 190

Month 1982

All 188080

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Op de laatste dag van de meteorologische zomer werd ook de laatste ronde van het zomerkampioenschap gespeeld. Hoe toepasselijk! Zoals vorige week al is gememoreerd was het podium van de rapidschakers nog volledig open voor bijna alle deelnemers.
 

Lees meer...

Selwin in 2008Selwin in 2008Met nog één ronde te gaan zijn de contouren op het zomerschaak erepodium aardig zichtbaar:Selwin kan het zomersnelschaak kampioenschap niet meer ontgaan. Het gemiddelde van 90% over bijna 100 partijen snelschaak is voor de andere kandidaten niet meer in te halen. Dat geldt ook voor Christian die afgelopen dinsdag de zilveren plak veilig stelde. Hij liep weliswaar wat averij op en zag Tjitze in de eindstand van afgelopen dinsdag, met een half puntje, wat inlopen.

Lees meer...

De wedstrijdleider van afgelopen dinsdagavond, Selwin moest naar een andere tabel grijpen om iedereen in te kunnen delen. Met maar liefst 17 belangstellenden deze avond werd zelfs een halve snelschaakcompetitie wat teveel van het goede.

Lees meer...

Met nog drie ronden te gaan wordt de strijd om het zomer eremetaal nog erg spannend. Selwin en Christian strijden om het goud, maar daarvoor moet Christian nog wel een inhaalslag doen: om het goud en daarmee de zomersnelschaak titel op te eisen moet hij (bij een gelijk aantal partijen) 6,5 punt goed maken op Selwin. Gezien zijn scores de afgelopen weken wordt dat nog een hele kluif.

Lees meer...

Onze voorzitter Sybe Smid kreeg een mailtje van een nieuw belangstellende. Of deze langs mocht komen voor een potje "live" schaak. Natuurlijk, van harte welkom! Deze nieuweling met de prachtige Friese naam Thiadrik schoof dus afgelopen dinsdag aan bij het zomerschaak.

Lees meer...

Afgelopen dinsdagavond werden de snelschakers blij verrast door de komst van twee aspirant leden. Mathijs en Jacco waren benieuwd of het schaken online net zo ging als achter een bord met een echte tegenstander. Beide mannen, oud klasgenoten van Selwin, hadden de stoute schoenen aangetrokken en waagden de gok.

Lees meer...

Afgelopen dinsdag kwamen alweer voor de derde ronde de schakers bijeen in het clubgebouw om op deze zomeravonden de degens te kruisen. De winnaars van voorgaande edities waren present en ook de jeugd liet zich niet onbetuigd.

Selwin nam de indeling voor zijn rekening en kon vrij snel elke ronde de partijen afroepen.

Lees meer...

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek