Om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess: https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess.

De link van de teambattle zondag 21 juni: https://lichess.org/tournament/uvDrYO7F . Hiervoor is lidmaatschap van Schaakclub Sneek op Lichess nodig. Zodra je lid bent van deze club kun je je direct aanmelden voor het toernooi (en daarna veilig het tabblad sluiten). Als er ergens in het proces problemen zijn, laat dan vooral weten. Aanmelden kan de hele week door.

Laat ik beginnen met het slechte nieuws. Na de komende twee teambattles (21 en 28 juni) gaan de teambattles in zomerstop. Volgens de organisatie moest ‘’dat wezenloze gemuis achter een schermpje ook maar weer eens klaar zijn’’.

Verder zal het goede nieuws de leden van de Whatsappgroep niet ontgaan zijn: Sneek is kampioen van de derde klasse in de zondagse teambattles. Wat daaraan voorafging is, ook voor de neutrale kijker, een waar spektakel. De klasse lag de hele avond bijzonder dicht bij elkaar, maar het leek heel lang dat we niet in de buurt zouden komen van die eerste plek.

Het begin was namelijk vrij matig voor het team, een aantal spelers moest duidelijk nog even in het ritme komen. Het gevolg was dat we na een half uur rond de vijfde plek hingen en na ruim een uur stonden we zelfs op plek zeven, niet ver van de degradatiezone af.

Toen gingen er ineens heel wat turbo’s aan. Murk65 verloor slechts een van zijn laatste acht partijen, schrambo won zijn laatste vijf partijen, cpkuitert zeven en ikzelf zelfs de laatste negen. Gevolg was dat we met twintig minuten te gaan ineens bovenaan stonden, hoewel de marge op de nummers 2 en 3 slechts een punt was. Alle eindspurts bleken echter voldoende te zijn en uiteindelijk kropen we naar een voorsprong van negen punten op het einde.

Tekenend voor deze prestatie is ook de gemiddelde TPR van ons team. Met een gemiddelde rating wisten we een gemiddelde ratingprestatie van maar liefst 1993 te halen, wat over zo veel partijen een geweldige prestatie is. Via deze weg wil ik dan ook nog mijn teamgenoten @cpkuitert, @schrambo, @Mudshark, @murk65, @Arrthew90cp, @ikbennemo, Grutsk, Erwin1963 en zeehek feliciteren en bedanken!

1406Uitslag

Volgende week zijn de regels enigszins veranderd, aangezien de tweede klasse is opgesplitst in een tweede en nieuwe derde klasse. Wij komen dan ook opnieuw in de derde klasse terecht, maar wel met aanzienlijk sterkere tegenstand:

Winterswijk/Suedlohn (vorig jaar 2e klasse KNSB, kan een heel blik Duitsers opentrekken)
Purmerend (2e klasse, vorig jaar 1e klasse KNSB)
Groninger Combinatie (Meesterklasse)
Waagtoren (Top 2e klasse)
Delft (1e klasse)
LOS (Was als SISSA 2 1e klasse)
Promotie (3e klasse, maar wel met 2 titelhouders)
Amersfoort (2e klasse) en
SOPSWEPS’29 (2e klasse)

Hoewel misschien technisch gezien niet, vind ik dat we dit wel promotie mogen noemen. Ook van belang is dat nu de punten van de eerste 8 spelers tellen, in plaats van 6. Wat betekent dit? Het betekent dat we volgende week zo sterk mogelijk en met zo veel mogelijk spelers moeten aantreden. Iedereen die ons wil vertegenwoordigen is van harte uitgenodigd!

 

 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s