Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/VDCBbdLw . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.

Aanstaande donderdag is er opnieuw een experimentele ronde met alle teams in 1 klasse. De link hiervoor is https://lichess.org/tournament/fjpfVyH2 .


Het was een behoorlijke teleurstelling toen vorige keer degradatie ons resultaat was. Het logische gevolg was natuurlijk een revanchegevoel. De doelstelling was dan ook direct duidelijk: zo snel mogelijk de derde klasse winnen en terugpromoveren.

Na een vliegende start bouwden we al snel een grote marge op alle andere teams op. Na een kleine inzinking werd het nog behoorlijk spannend, maar met nog een minuut of 10 te gaan werd de koppositie heroverd. Deze wisten we tot het einde te verdedigen, ogenschijnlijk zonder al te veel problemen. Met een ruime marge op de nummer 3 (die geen recht geeft op promotie) hebben we in ieder geval duidelijk bewezen dat vorige week geen structurele prestatie was, en dat we normaal gesproken in de tweede klasse thuishoren.

2021 01 31Uitslag

Komende zondag zijn we terug in de vertrouwde tweede klasse. Het lijkt er dan ook op dat het systeem van verschillende klassen in ieder geval op zondag nog even gehandhaafd blijft. We hebben inmiddels wel gezien dat handhaving niet meer vanzelf gaat. Alle steun is dan ook welkom!

Ja, ze zijn, in ieder geval deze week, terug! Het zal waarschijnlijk van week tot week verschillen of het puzzels of partijanalyses zijn.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s