Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/hS2xlICD . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Een nieuwe zondag, een nieuwe teambattle. Zolang we nog in lockdown zitten gaan de teambattles door, deze week voor Sneek weer in de tweede klasse. Het algehele niveau van de teambattles lijkt wat omhoog gegaan, waardoor promotie op voorhand al heel lastig leek.

Niet gek met KNSB-Meesterklasse teams Caissa en Groninger Combinatie in dezelfde klasse als wij. Het enige wat je op zo’n avond kunt doen is gewoon je partijen spelen en zoveel mogelijk scoren, en dat gebeurde dan ook. Een stunt leek zelfs even in de maak, want op de helft stond Sneek, weliswaar met minimale voorsprong, op een promotieplaats. Groninger Combinatie bleek de langere adem te hebben, waardoor zij met een redelijke marge alsnog de tweede plaats pakten. De derde plaats voelde echter geen moment als een nederlaag, met een geweldige teamprestatie en een verbetering van de vorige ronde met 10 punten.

2021 03 07uitslag

Ondanks dat het nu lekker loopt mag iedereen die eens wil proberen meedoen, sterker nog ik kan het zeer aanraden. Al scoor je niet goed, het is een leuke en gezellige manier om je zondagavond te vullen en een mooie manier om contact te houden met de club. Als bonus krijg je ook nog leuke puzzels uit je partijen te zien. Ook meekijken zonder meedoen is mogelijk. Volg dan vanaf zondag 20:00 de link waarmee je ook voor het toernooi kunt aanmelden.

Puzzels

Ik had dit graag eerder verzonnen, maar vanaf deze week zijn de puzzels ook interactief te doen. Hiervoor is geen Lichess-account nodig. De puzzels zijn te vinden op https://lichess.org/study/Jm8DyyL5

2021 03 07 1   

Uit Selwink – melmania

Het lijkt erop dat wit zojuist een pion weggegeven heeft, maar in de praktijk viel dat mee. Hoe wint wit hier de pion terug zonder structurele schade?

2021 03 07 2   

Uit Selwink – getme-a-username

Zwart heeft iets te veel tijd nodig gehad voor ontwikkeling, en verliest na de volgende zet materiaal.

2021 03 07 3   

Uit J0u0ns – Selwink

Wint Dxc2 een pion?

2021 03 07 4   

Uit Selwink – meduzka

De stelling van zwart is duidelijk een gatenkaas. Het is dan ook geen grote verrassing dat wit hier materiaal kan winnen.

2021 03 07 5   

Uit Mudshark – EGS

Zwart miste hier gelukkig een mooie tussenzet die tot materiaalwinst had geleid.

2021 03 07 6   

Uit schrambo – Natator

Wit heeft al een winnende aanval. Hoe kan deze omgezet worden in grote materiaalwinst?

2021 03 07 7   

Uit schrambo – Vroombutu

Met welke mooie truc won wit hier materiaal?

2021 03 07 8   

Uit murk65 – sashaslamp

Zwart probeerde zojuist de koning te ontwikkelen met Kd7. Waarom was dit geen goed idee? 

2021 03 07 9   

Uit Marcelis – Ardbeg17

Gelukkig voor ons overzag wit hier een geweldige kans om de partij te winnen.

2021 03 07 10   

Uit RortyQuine – worp96

Toreneindspelen zijn vaak lastig. Toch vond zwart hier de enige weg naar winst.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s