Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 0

Yesterday 105

Week 684

Month 2476

All 188574

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

juliuskleinVoor wie het gemist heeft: Sneek heeft er weer een week bij. Afgelopen woensdag - en donderdagavond speelden respectievelijk ONS en SWZ tegen AJAX en AZ. Hoofd - en Topklasse tegen Eredivisie. David tegen Goliath. Dat werk.

Voor alle duidelijkheid: ik heb over bekervoetbal. De gezamenlijke sponsornaam van beide Sneker clubs heb ik om esthetische redenen maar weggelaten want het ziet er niet uit zo’n originele clubnaam bezoedeld door de naam van de sponsor. Nu zijn de Friezen een proper volkje maar om hiervoor een heuse poetsdoekenfabriek (3x woordwaarde!) te bouwen. In dezelfde week mocht de koningin het nieuwe Sneker Cultuurkwartier openen. Hoeveel mazzel kan een stad hebben?

Ajax kon pas laat in de tweede helft met 2 goals het verschil maken tegen ONS. Sneek Wit Zwart verloor kansloos met 1-4. WZS (Wit Zwart Sneek) was een van oorsprong katholieke club opgericht in 1910 die in 2008 fuseerde met hoofdklasser Sneek tot Sneek Wit Zwart (hoe makkelijk kan het zijn een nieuwe naam te verzinnen). ONS staat voor Oranje Nassau Sneek en is een zaterdag hoofdklasse club op christelijke grondslag, opgericht in 1932.

In bekervoetbal is veel mogelijk maar een stunt is uitgebleven. Zou dit in het bekerschaak dan wel mogelijk zijn? Stel de hoofdmacht van schaakclub Sneek mag het proberen tegen pak em beet ’En Passant’ uit Spakenburg, uitkomend in de nationale meesterklasse. Die vis zouden we graag op het droge krijgen. Uiteraard schuift Sneek zijn beste spelers naar voren en worden er extra trainingskampen belegd.

Ik stel me het volgende scenario voor: ‘Wij’ spelen thuis en hebben voor deze gelegenheid, en om het geheel een megalomaan tintje te geven, het kersverse ‘Theater Aan Het Water’ afgehuurd (het bestuur van sc Sneek vermoedt dat de speelzaal aan het Sperkhem te klein is om het schaakgekke Sneek te huisvesten). De Sneker coryfeeën Schram, Kloosterman, Fluit en Kuitert nemen het op tegen Giri, Smeets, L’Ami en Nijboer in deze bordvolgorde. Let wel: de heren van EP zijn allen grootmeester, onze jongens mogen daarvan slechts dromen.

Is men bij EP gevoelig voor matchfixing (een voetbalterm voor omkoping)? Lijkt me volkomen abject, om niet te zeggen infaam. Bovendien zitten de Spakenburgers aardig in de slappe was getuige hun fraaie onderkomen. Elk voorstel zou een lachertje zijn. Een poedertje dan maar in de koffie? Dat gaat opvallen: vier slaperige tegenstanders tegen een stel wakkere Snekers. Je tegenstander lekker vol in het gezicht paffen is er ook niet meer bij sinds het rookverbod in zaaltjes en openbare ruimtes. Doping is slechts voorbehouden aan wielrenners. Nee, gewoon goed je best doen en hopen op een off-day van je tegenstander, meer zit er niet in.

Ondanks de massale opkomst voorspel ik een ½ - 3½ nederlaag. Want ik is klein en zij zijn groot.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek