Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 45

Yesterday 115

Week 291

Month 1985

All 151380

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Djuliusorian van Rijsselberge (uitstekende surfnaam) mag toch meedoen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Het besluit om het plankzeilen te schrappen als olympische sport is teruggedraaid.

Hij was al druk aan het oefenen op het kiteboard (met een vlieger i.p.v. een zeil) hetgeen wel olympisch was. Dat valt me wel wat tegen van ‘onze’ Dorian. Kitesurfen is toch een beetje een slap aftreksel van het gewone surfen. Het is vlees noch vis. Geen vliegeren maar ook geen surfen. Net zoiets als die rare skivariant over die hobbels. De naam is me even ontschoten. Tietskiën lijkt me wel toepasselijk. Een belachelijk misbaksel en nog olympisch ook. Houd de sport puur.

Ook het schaak kent allerlei varianten: chinees schaak, doorgeefschaak, schaken voor 3 personen en randomschaak. Halfbakken probeersels die terecht geen blijvertjes zijn. Ik zie de schakers trouwens niet snel overstappen op dammen. Het zijn beide denksporten maar daarmee houdt de vergelijking wel op. Stel dat het IOC besluit het schaken te schrappen en hiervoor in de plaats dammen olympisch te maken. Over nivelleren gesproken! Een gotspe eerste klas maar stel. Gaan de grootmeesters massaal aan de damsport? Ik dacht het niet. Ziet u het voor zich: Anand, Carlsen c.s. achter een dambord. Geen gezicht. Dat is net zoiets als Sven Kramer op houtjes of Messi bij Cambuur.

Omgekeerd kan het wel. Ik bedoel dammers die gaan schaken. Bekende voorbeelden zijn Ton Sybrands en Jannes van der Wal. Na jarenlang aan de damtop te hebben gestaan was men de houtjes blijkbaar zat en lonkte het spel op de 64 velden. De gedachte hier achter moet zijn dat dammen op grootmeesterlijk niveau een te grote remisemarge heeft. Kijk de uitslagen van topdammen er maar op na: 1-1, 1-1, 1-1, enz. Dan wil je wel gaan schaken. Het abstracte damspel wordt verruild voor het concrete schaak.

Of om met wijlen Karel Appel te spreken: ‘Ik ben het geklieder zat, doe mij maar een stilleventje’.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek