Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 6

Yesterday 258

Week 1330

Month 6682

All 207634

Currently are 42 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudh.jpgmudh.jpgAl wekenlang was bekend dat Sneek 1 kampioen zou worden, Om dit groots te kunnen vieren had ik alle tijd om een passend feest te organiseren. Maar dat was nog niet zo gemakkelijk.


Eerst de burgemeester gebeld. Ontvangst op stadhuis, rondvaart, fotosessie op waterpoort. Helaas, de burgemeester was bang voor rellen met Groningers.


Beatrix dan. Ze wilde wel, maar kon niet. Ze zat al bij de kapper. Voor Koninginnedag moest ze haar haar 2 weken laten uitharden.


Vervolgens Peter R. de Vries gebeld. Wilde graag komen maar alleen met een verborgen camera. De miserabele kwaliteit daarvan vond ik Sneek niet waardig.


De paus was de volgende, maar die had andere dingen aan zijn hoofd. Hij wilde nog wel een priester sturen, maar gezien de gemiddelde leeftijd van ons 1e team was daar geen animo voor.


De Poolse Premier nam niet op, Poetin die alles van de FSB afwist had het te druk met een Tsjetsjeense aanval. Wat moest ik verzinnen?


Ineens wist ik het! Reykjavik! In de IJslandse hoofdstad was in 1972 de legendarische Fischer wereldkampioen schaken geworden. De mooiste en meest bizarre tweekamp ooit. Het zou een geweldige huldiging worden, met een rondleiding naar de plaatsen waar Fischer geweest was en natuurlijk naar zijn graf.


Ondanks het feit dan IJsland failliet is, wilde de Nederlandse ambassadeur op IJsland wel wat regelen. Hij kende een chinees in Reykjavik die wel voor een mooi vuurwerk kon zorgen.


In de voorbereiding ging er iets mis. Een vuurpijl verdween in de krater van de Eyjafjallajökull met de bekende gevolgen. De Sneekers kunnen niet naar IJsland vliegen door de aswolk.


Geologen op radio verzekeren iedereen dat de uitbarsting van de Eyjafjallajökull normaal is. Het gebeurt nu eenmaal eens in de zoveel tijd.
Wij weten wel beter. Alleen wij zullen later niet zeggen dat Sneek kampioen werd ten tijde van de uitbarsting, maar dat de uitbarsting ten tijde van het kampioenschap plaatsvond. Oorzaak en gevolg.

Sneek 1 gefeliciteerd!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek