mudh.jpgmudh.jpgAl wekenlang was bekend dat Sneek 1 kampioen zou worden, Om dit groots te kunnen vieren had ik alle tijd om een passend feest te organiseren. Maar dat was nog niet zo gemakkelijk.


Eerst de burgemeester gebeld. Ontvangst op stadhuis, rondvaart, fotosessie op waterpoort. Helaas, de burgemeester was bang voor rellen met Groningers.


Beatrix dan. Ze wilde wel, maar kon niet. Ze zat al bij de kapper. Voor Koninginnedag moest ze haar haar 2 weken laten uitharden.


Vervolgens Peter R. de Vries gebeld. Wilde graag komen maar alleen met een verborgen camera. De miserabele kwaliteit daarvan vond ik Sneek niet waardig.


De paus was de volgende, maar die had andere dingen aan zijn hoofd. Hij wilde nog wel een priester sturen, maar gezien de gemiddelde leeftijd van ons 1e team was daar geen animo voor.


De Poolse Premier nam niet op, Poetin die alles van de FSB afwist had het te druk met een Tsjetsjeense aanval. Wat moest ik verzinnen?


Ineens wist ik het! Reykjavik! In de IJslandse hoofdstad was in 1972 de legendarische Fischer wereldkampioen schaken geworden. De mooiste en meest bizarre tweekamp ooit. Het zou een geweldige huldiging worden, met een rondleiding naar de plaatsen waar Fischer geweest was en natuurlijk naar zijn graf.


Ondanks het feit dan IJsland failliet is, wilde de Nederlandse ambassadeur op IJsland wel wat regelen. Hij kende een chinees in Reykjavik die wel voor een mooi vuurwerk kon zorgen.


In de voorbereiding ging er iets mis. Een vuurpijl verdween in de krater van de Eyjafjallajökull met de bekende gevolgen. De Sneekers kunnen niet naar IJsland vliegen door de aswolk.


Geologen op radio verzekeren iedereen dat de uitbarsting van de Eyjafjallajökull normaal is. Het gebeurt nu eenmaal eens in de zoveel tijd.
Wij weten wel beter. Alleen wij zullen later niet zeggen dat Sneek kampioen werd ten tijde van de uitbarsting, maar dat de uitbarsting ten tijde van het kampioenschap plaatsvond. Oorzaak en gevolg.

Sneek 1 gefeliciteerd!