Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 6

Yesterday 258

Week 1330

Month 6682

All 207634

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudh.jpgmudh.jpgAls het zoals nu 30 graden is en de verf van de schaakstukken brandt, dan is het lekker om buiten tot heel laat te zitten en van de vakantie te genieten. Helaas. Dat kan niet, want het WK-voetbal is bezig.

Nederland doet het uitstekend, maar ik heb er nog niet van kunnen genieten. En dat komt niet door de vuvuzela's, waar ik na 2 wedstrijden aan gewend was.

Hoe dat komt is niet moeilijk te zeggen. Duitsland!

Ik heb helemaal niks tegen Duitsers. Ik ben een paar keer met vakantie geweest in ons buurland. Aardige mensen. Coureur Michael Schumacher was altijd mijn favoriet. Kraftwerk, Klaus Schulze, Rammstein. Allemaal Duitsers met goede muziek.

Maar bij voetbal is het anders. Terwijl iedereen het Duitse voetbal de afgelopen 2 weken de hemel in prees, zat ik me dood te ergeren. Ik vond het helemaal niet goed. Alleen omdat ze steeds binnen 10 minuten scoorden, wonnen ze met grote cijfers. Puur omdat de tegenstander moest aanvallen en er dus achterin gaten vielen. Alleen tegen Servië lukte het niet. Ze kwamen achter en verloren kansloos.

De ergste van allemaal is natuurlijk Sebastian Schweinsteiger. Stel dat je hem niet kent. Je zet 1000 personen op een rij en zegt dat er 1 Duitser tussen zit. Feilloos zou iedereen hem eruit pikken!

Een gemene kop heeft ie, perfect passend bij zijn initialen. Alleen in lelijkheid overtroffen door Rooney van Engeland. Brrrr.

En dan die Klose, daar kun je toch geen sympathie voor hebben. Ik heb deze week mijn Engelse versie van Windows vervangen door de Nederlandse. Elke keer dat ik een venster moest sluiten stond er “close” en dan brak het zweet me uit.

Mijn grootste angst was dat Nederland en Duitsland in de finale zouden komen. Ja, ik heb 1974 meegemaakt, en met nog eens 32 jaar trauma zou ik niet kunnen leven.

Spanje heeft ons gered en zondag zou ik voor Nederland moeten zijn.

Vandaag hoorde ik dat er de afgelopen tijd veel meer Wesley's geboren zijn in Nederland. Arme kindertjes, net geboren en nu al kansloos. En dat er honderden mensen hetzelfde pak als Bert van Marwijk willen hebben!! Hoe zielig kun je zijn.

Het meest tenenkrommende heb ik nog niet genoemd.

Het is al een tijd mode dat spelers voor de wedstrijd of na een doelpunt een kruisje slaan, naar de hemel kijken of op het veld een gebedje doen. Idioot, want als er een god bestaat dan bemoeit die zich echt niet met voetbal, laat staan dat hij een keuze maakt tussen twee spelers van 2 verschillende teams die beide een hogere macht aanroepen. Gek, maar het kan nog veel gekker.

De Nederlandse spelers hebben een plastic bandje om met 2 magneetjes!!! Dat moet helpen voor een overwinning. Baat het niet, dan schaadt het ook niet, was de conclusie van Kuyt, die mijn respect voor hem in een keer teniet gedaan heeft met deze broekvollopende opmerking. Kabouter Wesley heeft deze dingen geïntroduceerd, ik hoop dat ie nooit meer scoort!

Het erge is dat nu duizenden domme Nederlanders ook zo'n bandje willen. Ze zullen wel heel duur zijn en dit soort bedrog zou onmiddellijk verboden moeten worden. Als ik trainer was zou ik iedereen met zo'n bandje uit de selectie schoppen.

Er blijft nu dus maar één ding te doen, hopen dat Spanje wint. Ik ben benieuwd wat ze dan met het bandje doen. Sukkels.

Spanje Olé Olé.

 

Wim.

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek