mudh.jpgmudh.jpgAls het zoals nu 30 graden is en de verf van de schaakstukken brandt, dan is het lekker om buiten tot heel laat te zitten en van de vakantie te genieten. Helaas. Dat kan niet, want het WK-voetbal is bezig.

Nederland doet het uitstekend, maar ik heb er nog niet van kunnen genieten. En dat komt niet door de vuvuzela's, waar ik na 2 wedstrijden aan gewend was.

Hoe dat komt is niet moeilijk te zeggen. Duitsland!

Ik heb helemaal niks tegen Duitsers. Ik ben een paar keer met vakantie geweest in ons buurland. Aardige mensen. Coureur Michael Schumacher was altijd mijn favoriet. Kraftwerk, Klaus Schulze, Rammstein. Allemaal Duitsers met goede muziek.

Maar bij voetbal is het anders. Terwijl iedereen het Duitse voetbal de afgelopen 2 weken de hemel in prees, zat ik me dood te ergeren. Ik vond het helemaal niet goed. Alleen omdat ze steeds binnen 10 minuten scoorden, wonnen ze met grote cijfers. Puur omdat de tegenstander moest aanvallen en er dus achterin gaten vielen. Alleen tegen Servië lukte het niet. Ze kwamen achter en verloren kansloos.

De ergste van allemaal is natuurlijk Sebastian Schweinsteiger. Stel dat je hem niet kent. Je zet 1000 personen op een rij en zegt dat er 1 Duitser tussen zit. Feilloos zou iedereen hem eruit pikken!

Een gemene kop heeft ie, perfect passend bij zijn initialen. Alleen in lelijkheid overtroffen door Rooney van Engeland. Brrrr.

En dan die Klose, daar kun je toch geen sympathie voor hebben. Ik heb deze week mijn Engelse versie van Windows vervangen door de Nederlandse. Elke keer dat ik een venster moest sluiten stond er “close” en dan brak het zweet me uit.

Mijn grootste angst was dat Nederland en Duitsland in de finale zouden komen. Ja, ik heb 1974 meegemaakt, en met nog eens 32 jaar trauma zou ik niet kunnen leven.

Spanje heeft ons gered en zondag zou ik voor Nederland moeten zijn.

Vandaag hoorde ik dat er de afgelopen tijd veel meer Wesley's geboren zijn in Nederland. Arme kindertjes, net geboren en nu al kansloos. En dat er honderden mensen hetzelfde pak als Bert van Marwijk willen hebben!! Hoe zielig kun je zijn.

Het meest tenenkrommende heb ik nog niet genoemd.

Het is al een tijd mode dat spelers voor de wedstrijd of na een doelpunt een kruisje slaan, naar de hemel kijken of op het veld een gebedje doen. Idioot, want als er een god bestaat dan bemoeit die zich echt niet met voetbal, laat staan dat hij een keuze maakt tussen twee spelers van 2 verschillende teams die beide een hogere macht aanroepen. Gek, maar het kan nog veel gekker.

De Nederlandse spelers hebben een plastic bandje om met 2 magneetjes!!! Dat moet helpen voor een overwinning. Baat het niet, dan schaadt het ook niet, was de conclusie van Kuyt, die mijn respect voor hem in een keer teniet gedaan heeft met deze broekvollopende opmerking. Kabouter Wesley heeft deze dingen geïntroduceerd, ik hoop dat ie nooit meer scoort!

Het erge is dat nu duizenden domme Nederlanders ook zo'n bandje willen. Ze zullen wel heel duur zijn en dit soort bedrog zou onmiddellijk verboden moeten worden. Als ik trainer was zou ik iedereen met zo'n bandje uit de selectie schoppen.

Er blijft nu dus maar één ding te doen, hopen dat Spanje wint. Ik ben benieuwd wat ze dan met het bandje doen. Sukkels.

Spanje Olé Olé.

 

Wim.