Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 6

Yesterday 258

Week 1330

Month 6682

All 207634

Currently are 41 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudhDe start van onze teams  is dramatisch te noemen. Alle teamwedstrijden werden verloren tot nu toe. Het eerste achttal debuteert in de tweede klasse  KNSB. Er zal veel verloren worden waarschijnlijk, maar bij voorbaat alweer aan degradatie denken is onzin. In de 2e ronde werd algelopen zaterdag toch zeer verdienstelijk verloren met 5-3 in en tegen een team met grootmeesters en meesters. Ik zie uit naar het wedstrijdverslag!

Maar komt dat verslag er wel? Het lijkt erop dat Sneek een slecht verliezer is, die alleen maar verslagen maakt als het wint. Vorige week werd Sneek 2 hardhandig weggezet door De Pion.  Maar een verslag heb ik niet gekregen. Ik kan er wel iets over zeggen, want ik was er ook bij.

Omdat de speelzaal in Harlingen met een trapje betreed moet worden, speelde Douwe en ik in het bar/restaurant gedeelte van het mooie oude hotel. Terwijl de gasten zich vulden met een eenvoudige doch voedzame maaltijd zaten Douwe en ik te zwoegen achter een ook goedgevuld bord.

Ik speelde tegen de ervaren Cees Banning. Cees had de hele avond maar één doel: afruilen. De afruilvariant van het Frans geeft weinig kans om je daar aan te onttrekken.bitterbal

Tussendoor kwam een schaaltje met bitterballen en andere heerlijke hapjes langs. Zoiets moet motiveren. Maar na 2 minuten kwam het schaaltje weer langs omdat de afzet in de speelzaal niet erg hoog was. Ik geloof dat ik ik na 4 bitterballenrondes het wel genoeg vond. Ik bood remise aan en beiden waren we tevreden.

Af en kwam Wytse langs om te vertellen hoe het er voor stond. Leek niet goed. Invaller Mike had verloren en de rest stond ook niet echt goed. Douwe had wel een heel kansrijke stelling, volgenss mij totaal gewonnen. Maar de Harlinger had nog een uitweg gevonden en door eeuwig schaak werd dat remise.

Daarna ging het snel begafwaarts. Joe kwam vloekend uit de speelzaal. Hij had een gewonnen stelling om zeep geholpen en verloren. Verder vragen durfde ik niet. Uiteindelijk was de harde eindstand 5½-2½ voor De Pion.

Oorzaak is volgens mij de geringe bitterballenafname. Met een lege maag kun je niet schaken. Hoe nu verder? Zijn we nu al uitgeschakeld voor de titel? Natuurlijk niet! Van de 8 teams zijn er nu al 6 met puntverlies. Alle teams hebben ervaren schakers in de gelederen en iedereen kan van iedereen winnen, zwakke teams zijn er niet. We moeten nu dus 'gewoon' de rest winnen. 

Het derde team verloor ook. Een minimale nederlaag met 3½-4½ volgens een berichtje van Erwin in het gastenboek. Is dat alles? Waar is het verslag? Was het bloedstollend, waren er incidenten, protesten of vechtpartijen? 

Voor de volgende ronde wil ik verslagen!! Winst of verlies maakt geen (bitter)bal uit, er gebeurd altijd wel iets.

 

 

 

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek