mudhDe start van onze teams  is dramatisch te noemen. Alle teamwedstrijden werden verloren tot nu toe. Het eerste achttal debuteert in de tweede klasse  KNSB. Er zal veel verloren worden waarschijnlijk, maar bij voorbaat alweer aan degradatie denken is onzin. In de 2e ronde werd algelopen zaterdag toch zeer verdienstelijk verloren met 5-3 in en tegen een team met grootmeesters en meesters. Ik zie uit naar het wedstrijdverslag!

Maar komt dat verslag er wel? Het lijkt erop dat Sneek een slecht verliezer is, die alleen maar verslagen maakt als het wint. Vorige week werd Sneek 2 hardhandig weggezet door De Pion.  Maar een verslag heb ik niet gekregen. Ik kan er wel iets over zeggen, want ik was er ook bij.

Omdat de speelzaal in Harlingen met een trapje betreed moet worden, speelde Douwe en ik in het bar/restaurant gedeelte van het mooie oude hotel. Terwijl de gasten zich vulden met een eenvoudige doch voedzame maaltijd zaten Douwe en ik te zwoegen achter een ook goedgevuld bord.

Ik speelde tegen de ervaren Cees Banning. Cees had de hele avond maar één doel: afruilen. De afruilvariant van het Frans geeft weinig kans om je daar aan te onttrekken.bitterbal

Tussendoor kwam een schaaltje met bitterballen en andere heerlijke hapjes langs. Zoiets moet motiveren. Maar na 2 minuten kwam het schaaltje weer langs omdat de afzet in de speelzaal niet erg hoog was. Ik geloof dat ik ik na 4 bitterballenrondes het wel genoeg vond. Ik bood remise aan en beiden waren we tevreden.

Af en kwam Wytse langs om te vertellen hoe het er voor stond. Leek niet goed. Invaller Mike had verloren en de rest stond ook niet echt goed. Douwe had wel een heel kansrijke stelling, volgenss mij totaal gewonnen. Maar de Harlinger had nog een uitweg gevonden en door eeuwig schaak werd dat remise.

Daarna ging het snel begafwaarts. Joe kwam vloekend uit de speelzaal. Hij had een gewonnen stelling om zeep geholpen en verloren. Verder vragen durfde ik niet. Uiteindelijk was de harde eindstand 5½-2½ voor De Pion.

Oorzaak is volgens mij de geringe bitterballenafname. Met een lege maag kun je niet schaken. Hoe nu verder? Zijn we nu al uitgeschakeld voor de titel? Natuurlijk niet! Van de 8 teams zijn er nu al 6 met puntverlies. Alle teams hebben ervaren schakers in de gelederen en iedereen kan van iedereen winnen, zwakke teams zijn er niet. We moeten nu dus 'gewoon' de rest winnen. 

Het derde team verloor ook. Een minimale nederlaag met 3½-4½ volgens een berichtje van Erwin in het gastenboek. Is dat alles? Waar is het verslag? Was het bloedstollend, waren er incidenten, protesten of vechtpartijen? 

Voor de volgende ronde wil ik verslagen!! Winst of verlies maakt geen (bitter)bal uit, er gebeurd altijd wel iets.