mudh

Een tijdje geleden stond een trotse Dirk Schild op de foto bij de 'Schramstraat'.  Behalve naar Tjitze, was ook een straat naar Dirk genoemd, de 'Schildstraat'. Prachtig natuurlijk en beide heren zijn er maar wat trots op. Maar eerlijk gezegd waren het beide nogal lelijke straatjes. Van die dertien in een dozijn huizen. Daar wil je dood nog niet wonen.

haniasteeg

Gelukkig zijn ze niet de enigen naar wie een straat genoemd is. Ik zal jullie niet vermoeien met alle Smidstraten, Zeestraten of Mauritspleinen, want die zijn natuurlijk niet venoemd naar een van onze leden.

Eéntje die nog wel het vermelden waard is, is een klein goor naar pis stinkend straatje in het verder zo mooie Leeuwarden. Hij begint tegenover de Harmonie en eindigt op de Nieuwestad. Of andersom, afhankelijk van waar je vandaan komt. Inderdaad, de Haniasteeg. Helaas zat er niet meer in voor Joe. Hij heeft het, begrijpelijk, altijd geheim willen houden, maar dankzij Wikileaks is het nu bekend geworden.

Na al deze ellende begin je je natuurlijk wel af te vragen bij wat voor armetierig clubje we eigenlijk zitten. Gelukkig is nog wel iets moois vernoemd.

Vlakbij Heerenveen is een heel mooi rustiek laantje. Prachtige bomen, een  mooi bruggetje. Het is een plaatje. Zoiets moois heb ik eerlijk gezegd zelden gezien. Er komt ook maar één naam voor in aanmerking. En dat is het ook geworden.

Bijpassend muziekje is van Harrie Jekkers met de Straatnaambordjesblues.

ykemabordykemalaantje