Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 1

Yesterday 23

Week 140

Month 357

All 122576

Currently are 7 guests and no members online

Ronde 4: 26 November 2005: Philidor 3 - Sneek 1 5-3

We geven het toe

foto's van oud Sneker Eelke Heidinga hier, verslag uit L'den hier

Ok, we geven het vanuit Sneek toe: de reserves van Philidor zijn sterker dan ons. Vorig jaar won het eerste achteloos van hun 2e, en het jaar daarvoor was zelfs ons 2e nog te sterk voor de mannen van het eerbare reserveteam uit Leeuwarden. Maar tijden veranderen voortdurend.

Zaterdag was het Philidor 2 - Sneek 2 en Philidor 3 - Sneek 1.

Nu schijnt het in de hoofdstad zo te werken dat men de gezellige mensen in het derde heeft ondergebracht en ze heeft laten brandmerken door ze het hele seizoen met een zwart shirt met bijbehorende dubieuze teksten voor lul te laten lopen. Maar...., gezellige mensen hoeven niet per sé beter te schaken, want de relatief beteren waren gelijkmatig over het 2e en 3e verdeeld.

Sneek 1 speelde als koploper uiteraard (never change) in z’n vaste opstelling. Maar, Philidor had flink gehusseld en had de boel op overigens interessante wijze op ons aangepast, tactische opstelling, de ratten! Bv, Eelke helemaal aan het 2e bord met wit tegen Jouke, een poging om remise te maken? De degelijke Van Popta tegen houthakker Tjitze, de immer nuchtere Oene Schriemer tegen Renske, Egbert Wind mocht het tegen mij opnemen, de vorige keer had ik pijnlijk van hem verloren… slimme jongens.

En hoe ging het? Misschien zat mn vorige idiote partij nog vers in het geheugen, want Tomkov rende als een kip zonder kop op Egbert’s toch wel stalen verdediging af, kreeg een paar klappen en droop beschaamd na 16 zetten (Egbert speelde overigens foutloos) de zaal uit. Ik kreeg dus om een uur of 3 een palmpje aangeboden van Egbert, en aangezien ik geen maat kan houden… weet je het wel.

Voldoende tijd om mn kunstwerkje aan iedereen, of ze wilden of niet, als een soort verwerkingstherapie te laten zien. Ondertussen had Renske ergens verloren van Oene, Christian won om een of andere reden alweer (honderd procent meneer) van Winkel, Jan Lootsma raakte een kwal kwijt tegen Marcel Vermaat en ging nog mat ook. Dat is 3-1 voor the men in black en dat bleef het lange tijd.

Toen Tjitze zich na een paar onnauwkeurigheden mat liet zetten tegen Van Popta begonnen de rekenkundigen zich toch wel enige zorgen te maken, maar 4-4 zou er eventueel nog in kunnen zitten.

Anne wilde remise aannemen tegen Bakema, maar moest van hogerhand doorpielen, en verrek hij draaide een wat minder eindspel om tot een pluspion- toreneindspel en won dit strak. 4-2.. Een knappe prestatie.

Jouke ging ondertussen dan toch winnen van Eelke. Een stuk tegen 2 niet ongevaarlijke pionnen. Hij hield een pionnetje over, had kunnen afwikkelen naar KLP – K eindspel, maar koos gelukkig voor hem (en tot teleurstelling van de meute rond het bord) voor de meest directe oplossing. Zn sterkte in dergelijke stellingen bleek wel bij de post mortum met een paar zeer geïnteresseerde cracks, toen hij elke door hun remise-geachte stelling op tempo wist te winnen. 4-3. Het is al eerder gezegd, maar: laat Jouke maar skuuven.

Maar ja...alles goed en wel maar, nu moest Johnny een zware stukken eindspel winnen. Ja, hij liet ergens een diep verborgen winst liggen, met 2 pionnen minder wil je natuurlijk niet afwikkelen naar een pionneneindspel en dat kwam er helaas wel van. 5-3 verlies!

Omstreeks rond dezelfde tijd viel de beslissing bij Philidor 2 – Sneek 2, toen bij een 3,5-3,5 stand Douwe van der Meulen na een (op voorhand al) interessante partij de vlag moest strijken tegen Maarten Etmans.

Of het door de drank kwam of niet, ik heb me prima vermaakt in het Kalverdijkje. Mooi zaaltje, mooie bar, mooie analyseruimte, mooie rookplek, aardig personeel, aardige mensen, mooie stad.

Dan nog maar een paar “gehoord”:

“Hee, hoi Tjitze....” “…………………” “…..ja, toe maar! Ik weet wel wat je wil zeggen!” (en hij kijkt schuin naar achter waar RY glimlachend staat, verloor hij van dinsdag) “Huh, oh.. nee ik wilde zeggen… jammer van Heerenveen he?”

“druk vandaag” “ja, als je verliest valt het in ieder geval niet erg op”

EH is van plan een foto van ons te maken, ik tik een stomverbaasde teamgenote die de verkeerde kant op kijkt op dr schouder om haar over dit gegeven te informeren en EH drukt net op dat moment af

Een stuk of 6 spelers bij Ph3-Sn1 knijpen ineens walgend de neus dicht “er is hier iets ontploft!”

Analyse, EW: “dus je blunderde een stuk weg” “nee, ik offerde een stuk, maar het kon dus niet” “ah … dus je offerde een stuk weg”

Een hoop rumoer bij een partij van Ph2-Sn2, “hee eindelijk slaanderij?” EH “sssh” (nog veel meer mensen die zich er mee gaan bemoeien) EH ”hmmm slaanderij!”

“zeg, je lijkt niet erg te balen van ons verlies” “ach, ik geef toe dat mn overwinning veel goedmaakt”

“wat maakt die man vandaag weinig geluid he?” “ja hij schijnt zn stembanden tegenwoordig van te voren in te smeren”

“pfff, ik begin hem nu wel te voelen” “het zou zonde van het geld zijn als dat niet zo was…”

fragmenten

er volgen nog wat fragmenten

tk (zo 27 nov 05)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek