Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 18

Week 116

Month 333

All 122552

Currently are 9 guests and no members online

Ronde 5: 17 December 2005: Sneek 1 - Emanuel Lasker 2-6

Lasker veegt duf Sneek

We mogen bescheiden plaatsnemen in de grauwe middenmoot van 3a. Na de verloren thriller in Leeuwarders waren zaterdag de heren uit St. Japik ogenschijnlijk een maatje te groot. 6-2 dat zijn toch immers zware cijfers. En zoveel zwakker zijn we toch niet op papier.

Even heel beknopt in volgorde de borden langs. Jouke miste wat kansen op meer tegen Sybesma, maar behaalde remise. Johnny ging tegen Wiersma geruisloos ten onder, Tjitze speelde remise na een zware partij tegen Ros, Christian ging in tijdnood de mist in tegen Wissman, Jan won gedegen van Hibma, Anne bracht zichzelf in problemen en ging het schip in tegen Bosma, Tom werd weggedrukt door Diekstra, Renske verloor ten slotte heel langzaam van Viersma.

We zijn uit vorm, hoorde ik enige keren vallen. ? Wat isdat, vorm? Gebrek aan zelfvertrouwen en speelritme bestaan, als je dat onder “vorm” laat vallen, dan is het goed: Ok, we zijn uit vorm. Laat ik bv naar mezelf kijken. Alweer als een beginner er af gemept! Soms heb je een periode dat de punten als vanzelf binnenstromen, en nu lijkt er alles fout te gaan wat er maar fout kán gaan. Wat is dat toch, je hebt niet het gevoel dat je minder je best doet en zelfvertrouwen is er ook altijd wel. Zoekend naar een verklaring kan ik alleen maar gissen over waarom we de bietenbrug op gingen.

Want dan komen wij bij het positieve gedeelte van het verhaal, want tegen elke verwachting in won ons 2e van de koploper Almere (gemiddeld 200 ratingpunten meer!) Hoe is het in hemelsnaam mogelijk?! Almere weigerde het op onderschatting te gooien. Laten we vooral naar onszelf kijken. De jonkies aan het 7e en 8e bord wonnen op strakke wijze, evenals Han aan het 3e, en een viertal speelde oerdegelijk remise met nooit kans op verlies. Almere had eigenlijk geen schijn van kans! Een topprestatie.

Tja, mooi is dat! Nu kunnen mn theorieën over de demotiverende werking van het Arbeidscentrum dus gelijk weer de prullenbak in.

Nu had ik anders wel een gedachte. Er is volgens mij bij een aantal mensen van het eerste in ieder geval eventjes een gebrek aan plezier in het spelletje, het leek wel alsof men belastingformulieren aan het invullen was. Te veel serieuze gezichten zag ik. En dat is zeker niet goed voor de creativiteit, positieve energie (zou Wytse zeggen), en daarmee het resultaat. Ofhet klopt, wie zal het zeggen? Het is maar een gedachte. Daar wil ik misschien later (zondag ofzo) nog even op terugkomen. Eerst maar een klein fragment.

fragmenten

 

later dus meer

(TK, za 17 dec 05)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek