Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 18

Week 116

Month 333

All 122552

Currently are 7 guests and no members online

Ronde 8: 25 maart 2006: Sissa - Sneek 1 3½-4½

Friezen ontdooien in Groningse Lente

Wie horen wil die hore. Het samenzijn bij de vaste Groningse chinees verliep in een constructieve sfeer.  Het magische woord: “positiviteit!” Derhalve:

Sneek won met vereende krachten van Sissa, dat hiermee definitief uit 3a werd gekieperd. Wat zal Drachten blij met ons zijn, dachten we nog. Eindelijk was het weer lente, een aangename temperatuur, een verfrissend buitje, en 2 Snekers namen van de gelegenheid gebruik door de auto een kilometertje van het clubgebouw te parkeren en maakten zo een relaxte wandeling door het prachtige Groningen en namen de tijdstraf voor lief.

Toen we bijna weer thuis waren kreeg ik nóg een voorstel van een teamgenoot een wandeling te maken maar ik sloeg dit genereuze aanbod af, want veel valt er 's avonds behoudens de waterpoort niet te zien in het Sneekse.

Al met al, de stemming zat er goed in, in het zaaltje naast ons zat een jeugdsoos of zoiets en we konden zo tot lachens toe meegenieten van de vele bedreigingen en toespelingen onder de Groningse probleemjeugd die werden gedaan “ik HAAT je!, vuile ****”. Onder het motto “het kan altijd erger” gingen we er glimlachend eens goed voor zitten.

Een van onze tegenstanders was in een opperbeste stemming, "al sinds vrijdagavond" zo werd me verteld. En hij gooide snel de eerste zetten op het bord. Blijkbaar stak dit Jouke aan, want hij begon mee te vluggeren (dat andere niet, hij was met de auto), en na minder dan een uur stond er weinig meer dan 2 koningen op het bord. “ach ik kon wel ergens winnen, maar ik vond het wel bêst”, aldus onze rûge wolf.

Iets serieuzer nu. Tjitze won erg soepel, “hij kende de theorie niet, dus …" Typisch Tjitze, altijd weer anders doen. Daarna verloor Renske, reden: ik kende de theorie niet, en dat kostte veel tijd. Bovendien speelde ze “tegen een normale vent, en dat was ik ook niet gewend”. Waarvan akte.

Daarna volgden 2 winstpartijen voor Sneek die ook om 5 uur ’s morgens tijdens het trainingsweekend gespeeld hadden kunnen worden.

Of misschien ging het wel zo: Anne offerde een stuk, want hij rekende erop dat de Groninger zichzelf mat in 1 zou laten zetten. Inderdaad, zo geschiedde (met nog zo’n 20 stukken op het bord) er Tg1 en Dh3 #. Daarna speelde Christian een verduveld slim spelletje. Hij maakte iedereen wijs dat hij “geveegd werd”. Liet de hele witte armada voor z’n koning komen, ging ervan uit dat z’n tegenstander 10 zetten lang mat in 3 over het hoofd zou zien en won inderdaad nog vrij soepel. Briljant, die wordt zo nog eens wereldkampioen (en alvast de asociale score van 7 uit 8 extern). Klinkhammer hoorde ik tegen zn teamgenoten zeggen dat hij het liefst door hen in elkaar wilde worden geslagen. Zo kun je er ook tegenaan kijken natuurlijk. Das 3½-1½, en hartelijk dank.

fragmenten

Ikzelf moest tegen iemand die z’n poot in het gips had (iets met volleybal, maar wat een clubliefde!). Natuurlijk had ik wel kunnen winnen, maar ach… aardig als ik ben liet ik het stiekem naar remise lopen. Yme Jan, die voor de gelegenheid ons was komen supporteren, was erg onder de indruk van m’n spel, het slot was maar een kleine smet op het geheel.

Jan verloor zelfs vanuit toch wel fraaie stelling (nog maar 4-3 voor Sneek) en dus werd het publiek een schitterende finale geboden. Zou Johnny gehoor geven aan de smekende blikken van Sissa. Nee sorry, hij had “al genoeg voor sinterklaas gespeeld dit seizoen”. Remise, en het werd de kleinst mogelijke overwinning.

Om de realiteit weer niet geheel uit het oog te verliezen: jammer voor Sissa, maar dat ze zaterdag niet van Sneek hebben kunnen winnen geeft wel aan dat ze het verdienen te degraderen. Ook Dsc verloor dus en ze mogen komend seizoen het in de FSB zien klaar te spelen. Hopelijk niet tegen Sneek 2 (en ondergetekende)

(TK, zo 26 mrt 2006)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek