Sneek 1 beukt Borne

Sneek 1 beukt Borne

De titel lijkt wellicht wat overdreven, maar ik kan op geen enig andere wijze de 7,5-0,5 bewoorden. Door deze zeer ruime overwinning is Sneek 1 nu veilig van degradatie. We mogen volgend jaar gewoon weer meedoen in de derde klasse KNSB. Laat ik maar eens poging doen om de partijen enigszins op de juiste wijze te verslaan ...

ik heb door mijn eigen euforie (en bijbehorend bier) niet echt goed oog gehad op de partijen.

 

Ik had Han gevraagd om aan het eerste bord te spelen, waardoor ik zelf op kon schuiven naar het tweede bord, en om op het vierde bord invaller Douwe op te kunnen stellen. Dus Han met goed fatsoen gaat klaar zitten aan bord 1. Kreeg hij de mededeling dat Borne geen bord 1 speler had opgesteld! Dus dit betekende direct al de 1-0 voor Sneek. Voor ons Snekers natuurlijk mooi nieuws, maar ergens wel sneu voor Han, Die vervolgens de hele middag ons vergezelde met mental coaching!

 

Aan bord 2 mocht Christian tegen een naamgenoot, wel grappig. Ik geef gemakshalve maar mijn partij, dan mag iedereen zijn oordeel vellen.

 

Aan bord 3 zat Tjitze, te stoempen. Naar eigen zeggen kwam zijn koningsaanval maar langzaam op gang. En zo was het maar net, want meneer Schram was als laatste klaar. Geeft verder niet, dit gaf zijn andere teamgenoten de gelegenheid om een extra biertje te nemen en te genieten van de stralende zon. Ik heb zijn notatie biljet gekregen, maar grappig genoeg heeft Tjitze niet de moeite genomen de naam van de tegenstander te noteren. Hieronder volgt de langste partij van de dag (niet qua zetten meende ik).

 

 

Aan bord 4 zat Douwe als invaller. Degelijk als altijd, maakte geen grote fouten. Maar accepteerde remise (na overleg met captain). Dit aanbod kwam toen zijn tegenstander het idee had minder te staan. Ik kan er wel omheen lullen maar ik heb eigenlijk maar weinig gezien van die partij.

 

Aan bord 5 zat Johnny met zwart te ploeteren tegen de Sokolsky variant (1.b2-b4). In volksmond ook wel Orang-oetang variant genoemt. Beide gevallen vindt ik het niets en zwart heeft minimaal gelijk spel. Maar gaande weg kwam onze Fluit wel mooi in de nesten. Maar met zeer kordaat verdedigen, en met goede tegendreigingen, wist hij alsnog met zweet in de handen het punt binnen te slepen! Toppie!

 

Bord 6 ons aller Renske. Geconcentreerd, zoals altijd, zo af en toe lurkend aan een flesje water, kreeg ze twee stukken voor een toren. Stond mooi, bleef mooi staan, kwam gewonnen te staan. En na het laatste slokje water maakte ze het keurig af. Nu niet denken dat Renske ons watermeisje is. Maar het viel me gewoon op zaterdag!

 

Aan bord 7 zat Jan, geldt een beetje hetzelfde als bij de partij van Douwe, met het verschil dat er geen remise aanbod kwam. Jan  wist een betere stelling te krijgen en liet deze niet meer uit handen glippen. Strak potje, no comment!

 

Anne tenslotte, won ergens een stuk voor 2 pionnen, deze pionnen waren wel vrij en verbonden op de damevleugel. Maar wist op zijn Kloostermans dit klusje wel te klaren. Geen foutjes, gewoon lekker winnen. Stukken in de doos!

 

2 overwinningen op een rij en degradatie is dus van de baan! Sneek blijft in de KNSB! Jawel…

Christian

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s