Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 18

Yesterday 16

Week 193

Month 766

All 123946

Currently are 9 guests and no members online

No title

Het eerste van Sneek staat weer op 50% na een 3-5 overwinning op het nog puntloze ESGOO 3 (4 overwinningen en 2 remises). De Noordfriese derby tussen DTK en Lasker werd knap door de Waldpyken gewonnen. Het reserveteam van Philidor verloor ruim van Haren.

 

Sneek eenvoudig langs ESGOO 3 (Joe)

 

Zaterdag speelde Sneek 1 de uitwedstrijd tegen ESGOO 3 uit Enschede, een team met maar liefst vier Duitsers onder wie twee dames. Eén en ander speelde zich af in het kegelcentrum “De Vluchte”.

 

Er waren nog twee schaakwedstrijden. Maar ondanks dat de ESGOO teamleider tevoren had toegezegd dat er niet gekegeld zou worden, althans niet op de kegelbaan, bleek van absolute stilte geen sprake. Gezellig, dat wel, maar het heen en weer lopen van spelers en publiek, gemompel en vallende glazen waren uiteraard niet gunstig voor schakers die het echt van de stilte moeten hebben.

 

De opstelling was eigenlijk ook wel grappig. Verschillende spelers van hetzelfde team zaten schuin tegenover elkaar ipv naast elkaar. De wedstrijdleider, die ergens achterin de zaal zat bij ESGOO’s eerste, was dit niet opgevallen. Misschien maar goed ook.

 

Wat de wedstrijd betrof dacht ik dat Douwe het eerste punt ging scoren. Ik zag Douwe namelijk langzaam maar zeker positioneel voordeel boeken tegen de nationaal sterke jeugdspeler Zyon Kollen. Bij aanvang van het eindspel gaf Douwe door een Timmanachtige fout de stelling pardoes weg en verloor.

 

Wytse zat aan mijn andere zijde. Wytse blunderde ineens tegen een Duitse schone een dame weg tegen toren. Hij sputterde nog een uurtje tegen maar het tweede punt was naar de knoppen.

 

Daarna vielen de punten snel achter elkaar in ons voordeel. Eerst Anne. Hij had een licht voordeel in het eindspel dat overigens door en onnauwkeurigheidje gemakkelijk in remise zou kunnen verzanden. Anne speelde de pot echter uitstekend uit. Jan won aan bord 1 een puike partij. Zo ook Christiaan op 2. In beide partijen werd vanuit de opening het initiatief  genomen en sterk uitgespeeld naar beslissend voordeel. Wim stond tegen de andere Duitse al geruime tijd in remisestelling. Vrouwen kunnen blijkbaar wel schaken. Wim schoof nog wat heen en weer maar verder kwam hij niet.

 

Zelf scoorde ik ook een halfje. Ik genoot de hele partij een zeker voordeel maar zag geen kans het loper-paard eindspel met een pion meer te winnen. M’n tegenstander keepte trouwens uitstekend. Ondertussen stond Tjitze met twee pionnen voor al gewonnen. Hij moest echter nog even uitzoeken hoe de beslissende tik uit te delen. Er waren verschillende mogelijkheden. Tjitze koos gelukkig voor de degelijkste en niet voor de scherpste oplossing. Het kon nog een uurtje duren maar het stond vast dat Tjitze ging winnen. Zijn Duitse opponent zag intussen ook in dat verder spelen zinloos was en reikte de hand.

 

De tweede KNSBwinst was binnen. Laat thuis, na een maaltijd te Meppel, zag ik op de site dat Lasker en ENO hadden verloren. De spanning is hierdoor weer terug in 3A!

 

Douwe schreef voor het Tuunhekje het volgende:

 

Zyon is volgens Joe een talentvolle jeugdspeler, vergelijkbaar met Nick Bijlsma. Na afloop merkte ik dat hij alles wat op het bord kwam goed kon uitleggen, heel volwassen en toch bescheiden. Ik was niet teleurgesteld, het team had deze uitermate belangrijke wedstrijd gewonnen en ik zelf had naar mijn indruk het spel eigenlijk gemaakt had en in de verwikkelingen pas een vergissing gemaakt.

 

Na afloop bij de bekende chinees in Meppel was het als vanouds erg gezellig. Zoals bij de Snekers gebruikelijk moest toch iemand aangewezen als kruk. Wytse was weer de pineut. Ik had meer geluk, misschien door mijn ‘hoge’ leeftijd word ik kennelijk gespaard.

 

Dan wil ik het ook nog even hebben over de partij van Anne. Hij deed daar niet gewichtig over. Bij het naspelen in de bar van het clubhuis liet hij zien hoe het allemaal was gegaan en hoe simpel dat ging. Ja ja , de zetjes kun je los van elkaar wel verzinnen, maar de hele serie maakte op mij veel indruk. Bij het bord, toen hij nog bezig was, zag ik wel dat hij beter stond, maar hoe hij dit moest winnen was mij volstrekt onduidelijk. Het doet mij denken aan partijen van oudwereldkampioen Tigran Petrosian. Je denkt, dat kan ik ook. Helaas moeten alle zetten bij elkaar passen en dat is de moeilijkheid.

Fragment uit de partij van Anne. Kijk hoe hij het feilloos uitspeelt met aanvankelijk een goede (maar te winnen?) stelling. We beginnen na de 19e zet van wit Anne

 

Sneek 1 mag het over drie weken thuis opnemen tegen de kids van Unitas 3. Zoals elke ontmoeting in deze klasse (de teams zijn over de gehele linie zeer aan elkaar gewaagd) ongetwijfeld weer een spannend duel.

Ronde 4 - 24 november
Philidor 1847 2
-Haren
2-6
ESGOO 3
-Sneek
3-5
Unitas 3
-En Passant
3-5
De Twee Kastelen
-Emanuel Lasker
-
ENO
-ZSG
2-6

 


Klasse 3AMpBp12345678910
1.Haren619½x..4.64..
2.Emanuel Lasker619½.x....6
3.ZSG619½..x6...
4.ENO517½4.2x...6.
5.En Passant415½....x.5
6.Philidor 1847 24152..x5...
7.Sneek415...3x..5
8.De Twee Kastelen313½4...x..
9.Unitas 3213.23...x.
10.ESGOO 3012.2..3..x
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek