Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 18

Yesterday 33

Week 116

Month 333

All 122552

Currently are 8 guests and no members online

(Frits in aktie met de witte stukken

16 plaatjes staan bij de Foto Collecties)

 

Een mooie zaterdagmiddag in Zwolle. Eigenlijk geen weer om binnen te zitten schaken. Maar ja mooie dagen genoeg dit jaar en schaken is altijd nog leuker dan in de zon te liggen bakken en niks beters te doen.

Wij speelden vrijuit want degradatiezorgen zijn ons bespaard gebleven. ZSG echter heeft reële zorgen. Zij stonden voor deze wedstrijd op de voorlaatste plaats. Ze kunnen zich na het gelijkspel tegen Sneek alleen nog redden door een monsterzege in de laatste ronde tegen ESG uit Emmen Of door een normale zege op ESG als Unitas 4 de laatste ronde verliest tegen Almere wat niet onwaarschijnlijk is. Het blijft zorgelijk voor de sympathieke club uit Zwolle. Dat ene punt tegen Sneek kan nog wel eens cruciaal zijn.

Over dit gelijke spel tegen Sneek kunnen ze niet ontevreden zijn. 2 partijen die verloren stonden (op bord 5 en 7) werden verrassend gewonnen.
Afgezien van het feit dat de speelzaal een beetje moeilijk te bereiken was (voor mij dan) was het een mooie plek om te schaken. Aan de ramen te zien was het een voormalig kerkgebouw waar we speelden.

Een kort overzicht van de strijd:

Aan bord 1 haalde Johnny een gedegen overwinning. Hij haalde geen gekke dingen uit en speelde foutloos.Tjitze aan bord 2 haalde een kunststukje uit. Het leek dat hij overrompeld werd in het middenspel maar op één of andere manier wist hij op miraculeuze wijze het naderende noodlot af te wenden en na een mindere zet van zijn tegenstander om te buigen in winst door zijn materiële voordeel.


Christian aan bord 3 kreeg een op het oog voordelige stelling en probeerde tot het laatst toe de winst binnen te halen. Dat lukte net niet, dus remise.

Jan aan bord 4 speelde een zware partij met het Frans. Hij rokeerde zoals gewoonlijk weer lang en kreeg een gewonnen stelling. Wit kon alleen nog maar een paar prikjes uitdelen. Maar die waren zo venijnig dat Jan in tijdnood toch nog onverwacht de boot in ging.

Douwe aan bord 5 kreeg een voorbereide tegenstander voor zich. Die had in het wedstrijdverslag van Haren – Sneek gezien hoe Douwe het Nimzo-Indisch aanpakte en speelde zo nauwkeurig dat zijn remiseaanbod geaccepteerd werd hoewel Douwe nog een klein plusje had. Maar op verschillende borden zag het er wel rooskleurig uit.

Wytse aan bord 6 speelde vrij snel naar redelijk spel in een soort Slavische verdediging. Het voordeel verzandde echter. Ik heb de indruk dat hij soms te snel speelt en op belangrijke momenten even wat meer tijd moet nemen.

Frits aan bord 7 kreeg door een betere behandeling van de opening (Scandinavisch of was het een Aljechin-verdediging?) een duidelijk gewonnen stelling, zowel door positioneel als materieel voordeel. Ik zag niet hoe het ging maar plotseling stond hij toch nog verloren.

Jouke aan bord 8 speelde riskant op pionwinst in de opening en kwam in moeilijkheden door de slechte positie van zijn koning. Toch werd het snel remise omdat zijn tegenstander niet wist te profiteren van de betere positie van zijn stukken.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek