Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  25-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  18-02-2021
   De oproep om komende zondag mee te doen is extra sterk, zie het verslag voor de precieze reden. Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de...
 • Onlineschaak
  13-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • online schaak
  03-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  27-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 84

Yesterday 147

Week 698

Month 4124

All 144604

Currently are 3 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

No title

Na het zure verlies tegen Lasker had de wedstrijd tegen Schaakwoude een beladen karakter. We zijn toch gewoon kampioenskandidaat!

 

De speellocatie  in Damwoude  is een  vrijwel glazen barak op een (nog groene) ijsbaan.Uitkijk en inkijk  onvermijdelijk.

 

Dat kan leuk worden als het gaat vriezen.

 

Binnen monomane schakers, buiten zwierende, luidruchtige deernen. Een pijnlijker confrontatie der soorten is nauwelijks denkbaar.

 

 

 

Verder sympathieke jongens daar ,ver weg in Damwoude , maar ons achttal had zaterdagmiddag het mes tussen de tanden en kende geen genade .

 

Zoals zo vaak was de situatie na een paar uur spelen niet helemaal duidelijk. Een walk-over  leek het  niet te worden. Maar alles kantelde in het 4e speeluur naar Sneek.

 

Han (4) verdedigde zich Frans en  kon na 3.Ld3 meteen in de denktank. Je gaat dan niet voor het “logische” …dxe4 , Lxe4-Pf6  want de loper vind een mooie strategische plek op f3.

 

Hij wist echter de spanning in het centrum op alerte wijze te verhogen , en kon uiteindelijk de partij helemaal naar zijn han(d) zetten toen zijn tegenstander eigen kansen overzag.

 

Jan (6)  moet je vanaf zet 3 aanpakken, anders schuift hij zonder hoesten en zuchten naar de winst, zoals vanmiddag.

 

Tjitze(2) wist zijn Pirc-verdediging dit keer strategisch goed om te buigen naar aanval, met een punt, tegen een wat passief spelende Ronald van der Veen, vorig seizoen nog een van de onzen in het tweede.

 

Chris(3)  kreeg een Siciliaanse draak te bestrijden. De Maroczy-opstelling bied daarvoor goede kansen, maar na weifelend spel leek zijn tegenstander het initiatief over te nemen. In diens tijdnood was Chris echter weer bij de les en wist in een vlot gevoerde koningsaanval  het punt te pakken.

 

Dick (5) wierp een Stonewall op, maar was een uitkijkpost vergeten. Hij zag niet hoe het verder moest. Dan maar een list verzinnen, en met een Trojaans paard  naar buiten toe. Dit werkte wonderwel, want de verborgen dreiginkjes werden de tegenstander al snel te veel.

 

Al deze punten vielen zo snel achter elkaar dat ik (7)  tegen oud-gediende Roel Hazenberg  (70 inmiddels maar  wel een rating van 2009)  remise aanbood, in de veronderstelling dat het 4-0 stond. Hij nam dit vlot aan, het was 5-0, en we konden beide een evenwichtige partij naar tevredenheid afsluiten.

 

Dat schoot lekker op,  Johnny(1) speelde kort daarop ook remise.Trompwsky, door zijn tegenstander goed opgevangen , maar verder geen groot voordeel voor een van beiden . Anne (8)  was , na een stroef middenspel, ineens ook bezig met een  slotakkoord, leidend tot mat.

 

Zo waren we om 6  uur alweer in Sneek, mede dankzij het aanvangsuur van 12  uur, met een 7-1 overwinning.

 

Ik schaf  deze winter   maar weer eens schaatsen aan. Voor je het weet speel je een (uit) bekerwedstrijd tegen Schaakwoude. De verlichting op de ijsbaan werd  zaterdagmiddag  al in orde gemaakt , zag ik. De seizoenen hebben in Damwoude nog  een natuurlijk verloop.

 

Tinus

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek