Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 19

Yesterday 133

Week 398

Month 2092

All 151487

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

SNEEK 1 BLIJFT KOPLOPER.

Door een ruime overwinning  is Sneek weer wat dichter bij het kampioenschap gekomen. Op volle oorlogssterkte wisten we Zeist eronder te houden met 5½ -2½ . Met nog 4 ronden te spelen  lijken de wedstrijden tegen Almere en Spassky’s  in de laatste 2 ronden de krakers . Koploper of niet, er kan nog van alles gebeuren, want ook Lasker en het  talententeam zitten op het vinkentouw.

 

 Tot zover de informatie die iedereen zelf ook kan destilleren uit de ranglijst, maar heel vaak beginnen verslaggevers van wedstrijden met dit soort gewauwel.

 

Omdat ik van de beslissende fases in de andere partijen niets gezien heb (Versteend achter het bord, lang doorspelend in verloren stelling, tegenstander die langzaam speelt en  de snelle winst niet ziet, als laatste klaar) heb  ik me  hier ook maar eens aan bezondigd . Er moet  toch een stukje komen nietwaar?  Volgens mij gebeurde er ook niet veel in de wedstrijd, zowel Zeisters (Zeistenaars?) als Snekers (Sneekers lijkt me juister) leken wat bedrukt en plichtmatig hun partijtje te spelen. Koppel dit gegeven aan een gure winterdag en een sfeerloos Arbeidscentrum (De drankjes werden door grijze Wytse via een kleine open ruimte onder het rolluik verstrekt,te koud was het anders: Wat een verschil met een rondborstige blondine achter de bar in een ruim voorzien bruin café! )  en je begrijpt waarom er zo weinig mensen aan wedstrijdschaak doen.  Tjitze en ik verloren, Dick speelde remise en Anne,Johnny,Han, Jan en Chris wonnen. Misschien dat er nog wat opgestuurd kan worden naar de webmaster, met wat commentaar, ook leuk voor het tuunhekje.

 

We zijn wel op de goeie weg ! De killersmentaliteit is er, misschien was het daarom zo stil. De tegenpartij bibbert op voorhand,deels door de kou en de rest uit respect.( De tegenstander van Anne gaf zo vriendelijk op (Gefeliciteerd! Met een gulle glimlach) dat ik opmerkte dat dit stugger diende te gebeuren. Zijn antwoord: “Ik was hier op voorbereid” Werk aan de winkel Zeist!)

 

De beslissende fase in mijn eigen partij stond me  de hele avond en nacht wel scherp voor het oog. Zie partij.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek