SNEEK 1 BLIJFT KOPLOPER.

Door een ruime overwinning  is Sneek weer wat dichter bij het kampioenschap gekomen. Op volle oorlogssterkte wisten we Zeist eronder te houden met 5½ -2½ . Met nog 4 ronden te spelen  lijken de wedstrijden tegen Almere en Spassky’s  in de laatste 2 ronden de krakers . Koploper of niet, er kan nog van alles gebeuren, want ook Lasker en het  talententeam zitten op het vinkentouw.

 

 Tot zover de informatie die iedereen zelf ook kan destilleren uit de ranglijst, maar heel vaak beginnen verslaggevers van wedstrijden met dit soort gewauwel.

 

Omdat ik van de beslissende fases in de andere partijen niets gezien heb (Versteend achter het bord, lang doorspelend in verloren stelling, tegenstander die langzaam speelt en  de snelle winst niet ziet, als laatste klaar) heb  ik me  hier ook maar eens aan bezondigd . Er moet  toch een stukje komen nietwaar?  Volgens mij gebeurde er ook niet veel in de wedstrijd, zowel Zeisters (Zeistenaars?) als Snekers (Sneekers lijkt me juister) leken wat bedrukt en plichtmatig hun partijtje te spelen. Koppel dit gegeven aan een gure winterdag en een sfeerloos Arbeidscentrum (De drankjes werden door grijze Wytse via een kleine open ruimte onder het rolluik verstrekt,te koud was het anders: Wat een verschil met een rondborstige blondine achter de bar in een ruim voorzien bruin café! )  en je begrijpt waarom er zo weinig mensen aan wedstrijdschaak doen.  Tjitze en ik verloren, Dick speelde remise en Anne,Johnny,Han, Jan en Chris wonnen. Misschien dat er nog wat opgestuurd kan worden naar de webmaster, met wat commentaar, ook leuk voor het tuunhekje.

 

We zijn wel op de goeie weg ! De killersmentaliteit is er, misschien was het daarom zo stil. De tegenpartij bibbert op voorhand,deels door de kou en de rest uit respect.( De tegenstander van Anne gaf zo vriendelijk op (Gefeliciteerd! Met een gulle glimlach) dat ik opmerkte dat dit stugger diende te gebeuren. Zijn antwoord: “Ik was hier op voorbereid” Werk aan de winkel Zeist!)

 

De beslissende fase in mijn eigen partij stond me  de hele avond en nacht wel scherp voor het oog. Zie partij.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s