Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • INFO
  22-01-2021
  Op de site van schaakclub Haren las ik het overlijden van Frank vn Indië, vroeger bekend als Frank Emahr. Jarenlang lid geweest van schaakclub Sneek. Een bijzonder en kleurrijk man. Ik mocht 'm...
 • Onlineschaak
  21-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 131

Yesterday 170

Week 131

Month 3878

All 139425

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek 1 niet langs Groningen 3.

 

Het heeft niet zo mogen zijn, 2 matchpunten en een flinke lading bordpunten meenemen uit het Groninger “Heerenhuis”. Tegen het laaggeklasseerde Groningen 3 bleef de teller op 4 staan na een 4-2 voorsprong. Tjitze zat in het laatste speeluur helemaal vast en wist een gelijkstaand eindspel, ondanks,of dankzij, veel tijdverbruik niet om te zetten in een halfje.

Daarmee was onze hoop gevestigd op Jan die de hele middag een enorme voorsprong op de klok had gehad. Na een zet of 10 had hij een kwartier verbruikt en zijn tegenstander een uur meer! Aan het eind van de partij besloot Jan dan ook wat meer tijd te investeren, want hij was onderweg wel een stuk kwijtgeraakt . Terwijl het publiek op de tafels stond gaf de klok  van stoïcijnse Jan  10 minuten aan en die van zijn nerveuze opponent ongeveer een halve (Niet goed te zien vanwege het gebruik van oude Garde-klokken).

 

gr3-sn1.png

 

En hier speelde Jan het dramatische Dxe5 na alle zwarte valkuilen omzeilt te hebben. Zijn commentaar vlak na afloop .Ik dacht: Zwart kan nu toch niet op f2 slaan want dan heb ik wel eeuwig schaak! 

Da1+   en mat !  volgt . De4 +   had het halfje wel gered.

Van de voorgaande partijen valt weinig spectaculairs te vertellen. Dick en Chris wisten te weinig uit de opening te halen,  en moesten genoegen nemen met een puntendeling. Han verloor voor de verandering , zijn Frans  pionoffer kon hij niet omzetten in beslissend initiatief. Integendeel, de witte stukken kwamen van alle kanten zijn lange rokade binnen. Anne  speelde een gehaaid spelletje . Een zwart  dubbelfianchetto na 4 zetten met zijn gebruikelijke uitdaging aan de tegenstander:Kom maar! Die kwam, moest terug, en zoals zo vaak vanuit dit soort  egelopstellingen stonden de zwarte stukken optimaal om het karwei af te maken. Johnny speelde een soort Catalaans gambiet, wat alleen maar nadeel opleverde, tot zijn tegenstander in de fout ging:

 

gr3-sn1-2.png  

 

Pdxe5 had het voordeel vast gehouden, maar na ..Ld4?? -Pxd4-Dxd4 was Te4 voldoende om het punt binnen te slepen .Dubbele aanval- hout heet zoiets.

 

Goed op letten jongens en meisjes in jullie partijen! Eigen partij was vooral gericht op vermijden van remise(en verlies) wat zo zijn risico heeft, maar  het is  gelukt .

   

 

Ook de concurrentie  maakte elkaar af hetgeen de statistieken ons nog steeds in de positie brengt van:  We hebben het losjes in eigen hand !  Dit is na zaterdag een illusie  want  het werkelijke succes  moet zwaar  bevochten worden.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek