Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • More news...

Bezoekers

Today 38

Yesterday 132

Week 170

Month 2125

All 160124

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

tinusOndanks enkele omzwervingen in het Hilversumse door een op hol geslagen Tomtom arriveerden we nog ruim op tijd in de indrukwekkende speelzaal van HSG (De burgerzaal van het stadhuis, dat geldt als een architectonisch hoogstandje uit de vorige eeuw)

Ik zag,tussen de pilaren staand, ook nog een VOC –schip ,vol kostbaarheden, voorbij varen. Nee, aan onze mentaliteit zou het vanmiddag niet liggen!

 

hsg2Door de opstelling van drie rijen van zes vrijstaande tafels op het gedeelte met vloerbedekking, kon je mooi, al schrijdend, een kijkje nemen bij zowel je kornuiten als bij de 5 grootmeesters van HSG 1: Van Wely,Stellwagen,L’ami, Spoelman en Nijboer. Je stelt je op bij bord 1 en loopt dan hoofdschuddend de rij langs. HSG heeft in noodgevallen nog een vaatje GM’s op de loonlijst staan die in voorgaande wedstrijden al mochten opdraven (o.a Smeets, Giri en Seirawan) Tegen Esgoo achtte men 5,aangevuld met wat IM´s, wel voldoende. In de ruim aanwezige wandelgangen vernam ik overigens dat de vrijgevige sponsor er na dit seizoen mee stopt,terwijl ook de gemeente de zaal niet meer gratis beschikbaar stelt, de broekriem.

Bij het welkom werden we gewaarschuwd voor het feit dat er die middag via het marmeren gangpad, een bruidspaar met gevolg 2 x zou passeren.

HSG 2 is van minder kaliber, en bestaat uit spelers die niet ingevlogen hoeven te worden. De enige titelhouder, WGM mevrouw L’ami, bleek na info van haar man, zelfs uitgevlogen; naar een toernooi in Spanje. Ik wreef hem nog even in dat dat hun tweede waarschijnlijk een matchpunt heeft gekost.

De entourage leidde dus af, niet in de laatste plaats door het vrouwelijk schoon van de catering, maar hier toch iets van een wedstrijdverslag:

Anne(8) was geloof ik weer als eerste klaar. De zwarte paarden kwamen wel erg dreigend binnen. Dat was een mooi begin, aangevuld met een verwoestende Zwarte Leeuw, of was het toch een Philidor? van Dick(6) Nog 2 halfjes erbij van Chris en Johnny, interessant maar zonder spektakel. Er hing een verrassing in de lucht, gezien het ratinggemiddelde van beide teams. Teamcaptain Wytse was om logistieke redenen niet meegegaan maar had ons bij het vertrek zijn droom van de nacht ervoor meegegeven: Het zou 4-4 worden.

Intussen kloste het het bruidspaar met aanhang inderdaad een paar keer langs over het marmer; een schitterende confrontatie tussen leegte en volheid (of is het allemaal leeg).De bruid glimlachte vriendelijk de schaakwereld in, gekleed in een smaakvol ontwerp, en ook haar nieuwbakken man keek op de terugweg met vastberaden blik onze kant op.

Dan de partij van de dag. Van een gunstige stelling was ik een verloren stelling terecht gekomen. 7 zetten in 2 minuten voor beide. Mijn tegenstander geeft pardoes de dekking op van een beslissend invalsveld van mijn dame .We vluggeren door tot na de 40e zet maar het kwaad is geschied. Na inleidend gekreun staat hij op en doet een perfecte imitatie van een zichzelf straffende John Cleese als Basil in Fawlty Towers, compleet met vuistslagen op de knie. Hij holt door de zaal en mijn verwachting was dat hij zijn hoofd tot bloedens toe op het geduldige marmer zou stukslaan. Niet ongebruikelijk bij verliezende schakers.

Iedereen vraagt zich een moment af wat er aan de hand is. maar schakers laten zich niet snel verontrusten. Bruiloft, zelfmoord het kan in één moeite door. SSSST…..even wegwezen met die hartaanval , ik zit net Lxh7 door te rekenen.

Hij verlaat al jammerend de zaal en er rest mij niets anders dan naar een dokter te vragen bij de wedstrijdleider . Tegelijkertijd werken we de notatie bij . Dan komt onze vriend terug, schuift aan, en zegt: “Sorry ik moest even naar de WC” . Na nog een paar zetten geeft hij op en op mijn toch wat aarzelende vraag of hij de partij nog wil bekijken volgt een opgewekt:”Natuurlijk, wil je wat drinken ?”

1-4 met Jan (5) ,Han (2) en Tjitze (4) nog bezig. Han speelde moedig een Benoni,

kreeg echter toch op de gebruikelijke wijze via het centrum op zijn donder. Jan verloor zijn concentratie door een tegenstander die veel tijd verbruikte in de opening. Sloeg in die fase uit ergernis a tempo terug bij een afruil en stond strategisch verloren. Het is wel 2e klasse Jan, kop erbij. 3-4. Tjitze had met zwart een kwaliteit veroverd tegen een pion in een reguliere koningsindiër. Materiaal is echter ondergeschikt aan activiteit en hoewel we nog lang hoopten op een remise ging hij fraai mat midden op het bord. 4-4 en op naar de Chinees. Dezelfde Tomtom geraadpleegd en” de Blauwe Lotus “ leek ons Chinees genoeg. Onderweg kreeg ik mijn twijfels en zag ons al in een massagesalon of een coffeeshop belanden. Op bestemming bereikt was inderdaad geen blauwe lotus , maar een kroeg.

Daarna werden krachtige Chinese termen gevolgd met als resultaat een wokrestaurant . Dat voldeed prima .

Sneek 1 gaat dit historische jaar met voldoening afsluiten en het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek