Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 32

Yesterday 32

Week 97

Month 314

All 122533

Currently are 7 guests and no members online

tinuslogoHet is het eerste achttal niet gelukt een aansprekend resultaat te boeken in de 5e ronde van de KNSB-competitie. Er werd met 5 ½ -2 ½ verloren van het team uit Amsterdam. Bij het vertrek naar de hoofdstad was er optimisme en Wytse had het al gedroomd : het wordt 5-3 voor ons. Het ontnam me bijna het laatste restje motivatie om in het grauwe weer mee af te reizen naar het grauwe Amsterdam-Noord om daar in een grauwe locatie (die bleek inderdaad aan grauwheid niet onder te doen voor het ABC) een grauwe remise te spelen als we toch met 2 punten naar huis gingen.

 

 

Toch maar vertrokken met zijn zessen richting afsluitdijk. Bij Zurich een kleine tussenstop gemaakt om wat mensen over te hevelen in de auto van Johnny. Die werd meteen door enkelen benut als rookpauze zodat ik werd gedwongen tot de enige activiteit die voor mij overbleef: De constatering dat het truckerscafe nogal grauw afstak bij de verlaten en verregende parkeerplaats . Het enige wat hier bloeit is een winterdepressie.

Ter zake:

We gingen er met de bekende opstelling vol in en 3-5 was halverwege de middag een droom die kon uitkomen. Johnny haalde een puik punt binnen. Actief en harmonisch stukkenspel versus ruimtegebrek en ontwikkelingsachterstand. Dan loopt een aanval vanzelf. Het werd niet de inleiding tot een afstraffing, want Tjitze moest vrijwel tegelijkertijd opgeven . Op het beslissende moment wist hij een mooi opgebouwd initiatief niet te verzilveren, raakte de draad helemaal kwijt,met voornoemd resultaat. Dat was een tegenvaller, want veel muziek zat er nou ook weer niet in de overige stellingen. Anne liet zich hoe langer hoe meer terugdringen in een middenspel/ eindspel wat er aanvankelijk gunstig uitzag. Jan was in de opening al een troef kwijtgeraakt . De oplettende lezer heeft opgemerkt dat ik niets verklap over openingsrepertoire want het is niet de bedoeling dat onze tegenstanders met een “sitting duck”te maken krijgen. Maar met Jan weet je het nooit en dus was er nog niets aan de hand. Dick en ik stonden remise, grauw, maar meer zat er niet in. Han had zijn openingsproblemen wel opgelost als ijverige student, maar daarna wil het wel eens stokken. Hoe nu verder. Alleen Chris bood echt hoop op nog een vol punt. Kwaliteit voor in technisch eindspel ,laat dan maar aan hem over. 

De finale: Dick en ik remise, 2-2. ( Tijd voor een blikje Heineken à 2 euro, dit keer geserveerd door een ouder, kalend, sympathiek, clublid, dat op mijn gegrom mij toevoegt: “Het is voor de club”, waarna ik de transactie schoorvoetend voltooi met de mededeling dat ik anders natuurlijk niet betaald had,wederzijds gegrinnik, maar iets grauwer van mijn kant. Het ABC begint te lonken, ik ga weer meedoen aan de interne competitie) Han verliest ineens, Anne manoeuvreert zich in een verloren toreneindspel met 0 tegen 2 pionnen en Chris geeft een volle toren weg door een paardvork. Anne en Han verliezen dus 4-2. Chris stond zo goed dat hij met een stuk achter toch remise weet af te dwingen. Jan neemt de tijd, hij staat straal verloren , maar met Jan weet je het nooit. Een half uur verder staat Jan nog meer verloren maar met Jan weet je het nooit. Iedereen,zelfs ik, wil weg. Ik zie een oud mannetje, de vergrijzing neemt echt toe, telkens hoofdschuddend de situatie opnemen. Ga dan weg denk ik.

Jullie gaan toch wel winnen en Boven IJ geeft vanavond geen feest. Als Jan eindelijk opgeeft blijkt de man de wedstrijdleider te zijn , neutraal in de 2e klasse , die nogmaals het hoofd schudt bij het invullen van het wedstrijdformulier, nadat ik toewierp van zeer vlabij.” O u bent de wedstrijdleider” . Genoeg, we hebben lekker gewokt. Zonder Tomtom. Ieder nadeel heb z’n voordeel.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek