tinusTegen Unitas 2 was het erop of eronder. Beide teams hadden de punten hard nodig. Het werd een teleurstellende 4½ -3½ voor de Groningers. Niet teleurstellend voor de Groningers. De ellende begon al vroeg. Chris, toch een van onze degelijke puntenpakkers dit seizoen, kon na 3 kwartier opgeven. Je kwakt de openingstheorie op het bord, moet dan ineens zelf een zet bedenken, en dan zit je nog niet in de partij. Hij was met zijn gedachten al “ een eindje verderop” en overzag een geforceerde wending met grof materiaalverlies.

Monica kwam enkele uren later “aanhakken” om haar man te ondersteunen,maar ze kon hem meteen aanharken. Anne was inmiddels vertrokken na een remise. Zijn tegenstander was daar wel blij mee want hij stond toch wel wat minder. Ik geloof dat Anne een film wou zien die om 8 uur begon. Dat moet gelukt zijn.

Dick scoorde een goed getimed tegenpunt, positioneel solide vanuit de opening en een tactische wending meteen verzilveren. Dan komen we bij het blokje “Het wil maar niet lukken”.

Han , Tjitze en Jan verloren opnieuw. Schaken kunnen ze wel, maar in hun partijen lijken ze langzaam leeg te lopen. We zijn geen gesponsorde ploeg anders was dit een mooi moment om de sportpsycholoog wakker te schudden. De eer werd gered door Johnny en ondergetekende, overwinningen die in ieder geval de bordpunten op peil houden.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s