Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 13

Yesterday 33

Week 72

Month 870

All 124050

Currently are 6 guests and no members online

tinusMet een 4-4 werd zaterdag een beladen degradatieduel in klasse 2A afgesloten. Met nog 1 ronde te gaan kunnen we nog hopen op lijfsbehoud. Het scenario is eenvoudig: Tegen Soest moet gewonnen worden en Groningen 2 moet niet met meer dan 2 bordpunten verschil t.o.v. ons van Unitas 2 winnen. De uitvoering is vooral voor ons lastig, maar je weet wat je te doen staat. Het gebruik van mosterdgas is helaas niet toegestaan, maar we zullen vanuit de loopgraven de victorie bereiken. 

Zaterdag ging het aan de hoogste borden mis. Johnny wist met zijn Siciliaan materiaal te winnen, maar kon daarna zijn troepen niet meer optimaal mobiliseren. En activiteit gaat voor werkloos hout. Han kreeg vanuit de opening een mooie stelling om snode plannen te bedenken, maar faalde in de uitvoering. Een stevig centrum en meer ruimte , maar dan? Zoals Anand al aangaf: Een goede schaker weet waar en waneer hij moet aanvallen. Han koos voor een aanval op de koning , waar het centrum en de damevleugel ook nog lonkten. Vrijheid van keus maakt het de mens niet makkelijker. Er was niet voldoende druk, aanvoer stokte en na de slag was het verlies van manschappen te groot. Chris kreeg een Siciliaanse Alapin voor de kiezen, kwam in een Franse doorschuif terecht en zag twee lopers opdoemen tegen een toren. Dat werd teveel, en onze frisse schaakstudent heeft weer wat te doen. Het enige halfje aan de eerste vier borden kwam nota bene op naam van Jan, die naar boven geschoven was door ziekte van Tjitze. Tot ver in het 6e uur zwoegde hij aan het 2e bord. Het leek niet meer dan remise tot hij in de uitvluggerfase mat in 2 kon geven , naar ik later vernam. Gemist, toch een mooi halfje.

Zelfs de niet zo creatieve boekhouders onder ons begrijpen op dat er nu nog 3 ½ punt bij te schrijven vallen. Onze achterhoede is ook in de 2e klasse op orde. Anne en Dick scoren er lustig op los en ik heb alvast de 50% veilig gesteld. Anne wist de 2e Franse doorschuifwinst van de dag bij te tekenen en Dick zat even in de denktank over een Slavische verdediging, maar wist zich al schakend ( “het beste tegen de schaakplankenkoorts”) te bevrijden. Wim als invaller aan bord 5 hield samen met Rubinstein knap de deur dicht . remise.

De thuiswedstrijden hebben het voordeel dat je snel ter plekke bent, en snel weer thuis.

Nou ja , na de maximale 6 uur spelen. Als laatste bezig (Juist als het niet zo moeilijk lijkt moet je de tijd nemen voor de uitvoering)en dit keer met een tegenstander die de matvoering Dame + Koning tegen Koning nog wel even wilde uitspelen. Zijn goed recht gezien de klok maar het punt bleef in Sneek.

4-4 en we leven nog.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek