mudhHet is bijna een tradititie. Sneek 1 verloor wederom zijn 1e KNSB wedstrijd. Tegen Philidor 3 - waar Sneek 2 vorig jaar nog 4-4 tegen speelde!

 - was het in no-time 4-1 voor Philidor.

Invaller Wytse Wiersma begon goed met een halfje tegen Hette van Popta, daarna volgde Tinus Fleur  met een remise tegen AeilKo Bakema.


Normaal gesproken zijn Dick Stavast en Jan Lootsma de degelijke 'rots in de brandingen 'van Sneek. Vandaag hadden ze kennelijk een off-day want beiden gingen snel en boot in tegen Gert Winkel en Catrinus Mulder. Johnny Fluit begon goed tegen Marcel Vermaat, maar raakte het spoor bijster en verloor ook.  Met hangen en wurgen werd het nog 3-4.  Christian Kuitert won fraai tegen Eelke Heidinga. Ikzelf speelde de opening verschrikkelijk slecht ( d3, Ld2, Le2, d4, Ld3, Le3) maar kon een goed toreneindspel ingaan met een inactieve Toren tegen een actieve. Makkelijk was het allerminst, maar toen mijn tegenstandster Celine Niocolai  de torens te kunnen afruilen was het gedaan met de pret, al had ze nog een remisemogelijkheid gemist!

ALs laatste moest Tjitze dus winnen van Oene Schriemer. In zijn eerste zware partij in 9 maanden  kon hij geen ijzer met handen breken en moest nog blij zijn met een halfje. 3½-4½ verlies dus. Op de site van Philidor zal ongetwijfeld een juichend  uitgebreider verslag komen.

De Volgende wedstrijd is tegen DTK. Die zal echt gewonnen moeten worden!

Alle uitslagen in klasse 3A:

Accres Apeldoorn 3        - Almere                      4½ - 3½
SISSA                     - Schaakwoude                 7  - 1
Spassky's                 - Haren                       5½ - 2½
Assen                     - De Twee Kastelen            6  - 2
Sneek                     - Philidor 1847 3             3½ - 4½
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s