Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020

Gastenboek

Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:36
Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:34
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 15:26

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 1

Yesterday 29

Week 64

Month 774

All 116319

Currently are 5 guests and no members online

mudhDe wedstrijden die Sneek in het verleden tegen Haren speelde, waren meestal spannend. Soms werd verloren, soms gewonnen. Een paar jaar geleden had Haren nog 2 teams in de KNSB. Die tijd is meer dan voorbij.

Het team waar Sneek zaterdag tegen speelde had behalve aan bord 1,  op elk bord een op papier zwakkere tegenstander. Meestal wordt zo'n wedstrijd dan 5½-2½ of iets daar in de buurt.

Soms zit alles mee. En zo'n soms was het nu. Haren kwam ten eerste al met 7 man naar Sneek. Eén schaker was niet op komen dagen.  Toen ze bij aankomst ook nog een speler aan het verkeerde bord opstelden, bord 4 leeg i.p.v. bord 5 was het al duidelijk dat ze hun dag niet hadden. 

Johnny aan bord 1 was verhinderd. Selwin was zijn vervanger aan bord 6. En dat ging zeer voortvarend. Selwin heeft net een octopus op d6 gebracht en staat al totaal gewonnen.

selwinharen

Zwart ziet nog een kansje en slaat op d4???

23. Dh4 en zwart gaf op omdat na Kg8, Dxd4 volgt.

Altijd lekker zo'n begin!. 2-0. Daarna ging het Snel.  3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0.  Er was allemaal weinig op aan te merken.

Om 16.00 was alleen Anne nog aan het ploeteren. Het was een potremisestelling, maar Anne sloeg een remiseaanbod af. Hij wilde niet onder doen voor de rest, al was hij moe na het trainingsweekend en een drukke werkweek. En zoals vaak vond hij toch ergens weer een gaatje. Toen ook hij uiteindelijk won, zat ik al lang weer thuis in Leeuwarden.

8-0! Zoiets lukt niet vaak. Er is altijd wel iemand die iets laat liggen. Vandaag niet dus. Sneu voor Haren, die toch wel moet vrezen voor degradatie.

Wij gaan lekker door zo. Jammer van het verlies in de eerste ronde, maar ach, dat maakt ook niet uit in een klasse waar de kampioen al bij voorbaat bekend is.

  Sneek                  - Haren                     8 - 0
1.Lootsma,J.(Jan)        - Faber,A.(Ab)              1 - 0
2.Schram,T.(Tjitze)      - Haitsma,A.H.(Anne)        1 - 0
3.Kuitert,C.(Christian)  - NO                        1 - 0 Regl.
4.Fleur,T.(Tinus)        - Lulof,J.H.(Jan)           1 - 0
5.Stavast,D.W.(Dick)     - Mostertman,J.L.H.(Johan)  1 - 0
6.Keuning,S.(Selwin)     - Hiemstra,T.(Tomas)        1 - 0
7.Kloosterman,A.(Anne)   - Wit de,G.Y.(Gerard)       1 - 0
8.Ykema,W.(Wim)          - Romijn,K.(Kees)           1 - 0

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda