mudhDe wedstrijden die Sneek in het verleden tegen Haren speelde, waren meestal spannend. Soms werd verloren, soms gewonnen. Een paar jaar geleden had Haren nog 2 teams in de KNSB. Die tijd is meer dan voorbij.

Het team waar Sneek zaterdag tegen speelde had behalve aan bord 1,  op elk bord een op papier zwakkere tegenstander. Meestal wordt zo'n wedstrijd dan 5½-2½ of iets daar in de buurt.

Soms zit alles mee. En zo'n soms was het nu. Haren kwam ten eerste al met 7 man naar Sneek. Eén schaker was niet op komen dagen.  Toen ze bij aankomst ook nog een speler aan het verkeerde bord opstelden, bord 4 leeg i.p.v. bord 5 was het al duidelijk dat ze hun dag niet hadden. 

Johnny aan bord 1 was verhinderd. Selwin was zijn vervanger aan bord 6. En dat ging zeer voortvarend. Selwin heeft net een octopus op d6 gebracht en staat al totaal gewonnen.

selwinharen

Zwart ziet nog een kansje en slaat op d4???

23. Dh4 en zwart gaf op omdat na Kg8, Dxd4 volgt.

Altijd lekker zo'n begin!. 2-0. Daarna ging het Snel.  3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0.  Er was allemaal weinig op aan te merken.

Om 16.00 was alleen Anne nog aan het ploeteren. Het was een potremisestelling, maar Anne sloeg een remiseaanbod af. Hij wilde niet onder doen voor de rest, al was hij moe na het trainingsweekend en een drukke werkweek. En zoals vaak vond hij toch ergens weer een gaatje. Toen ook hij uiteindelijk won, zat ik al lang weer thuis in Leeuwarden.

8-0! Zoiets lukt niet vaak. Er is altijd wel iemand die iets laat liggen. Vandaag niet dus. Sneu voor Haren, die toch wel moet vrezen voor degradatie.

Wij gaan lekker door zo. Jammer van het verlies in de eerste ronde, maar ach, dat maakt ook niet uit in een klasse waar de kampioen al bij voorbaat bekend is.

  Sneek                  - Haren                     8 - 0
1.Lootsma,J.(Jan)        - Faber,A.(Ab)              1 - 0
2.Schram,T.(Tjitze)      - Haitsma,A.H.(Anne)        1 - 0
3.Kuitert,C.(Christian)  - NO                        1 - 0 Regl.
4.Fleur,T.(Tinus)        - Lulof,J.H.(Jan)           1 - 0
5.Stavast,D.W.(Dick)     - Mostertman,J.L.H.(Johan)  1 - 0
6.Keuning,S.(Selwin)     - Hiemstra,T.(Tomas)        1 - 0
7.Kloosterman,A.(Anne)   - Wit de,G.Y.(Gerard)       1 - 0
8.Ykema,W.(Wim)          - Romijn,K.(Kees)           1 - 0

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s