Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 32

Yesterday 26

Week 58

Month 856

All 124036

Currently are 14 guests and no members online

tinusOnder begeleiding van een dubbele regenboog reden we richting schaatshok, het onderkomen van behalve de ijsclub (warme chocolademelk, snoep en fris) ook van de fanatieke schaakclub. (Ja ja, met Palm Bier)

Het uitzicht was dit keer nog fraaier dan 2 jaar geleden. Er lag nu water op de ijsbaan. Mijn ultieme fantasie zal over 2 jaar uitkomen. Zwierende dames tegen een flauw winterzonnetje, een vlotte winstpartij, en veel rondjes chocolademelk.

Met twee invallers voor Wim en Tjitze moest het varkentje in Damwoude nog wel even gewassen worden.

Selwin had na zijn fraaie debuut in de 8-0 overwinning dit keer minder kansen op een puntje, wel een nuttige remise met zwart.

Daarna 2 overwinningen van Dick en Anne die met Wit flink op de zwarte voordeur beukten. De varkentjes kwamen gewassen én geschoren uit hun hol. Niets aan de hand zou je zeggen.

Johnny en Chris hadden met Wit ook snode plannen en in de opening al pionnen geofferd voor het initiatief. Dat zal er zeker geweest zijn maar gaandeweg de middag leek het niet veel op te leveren.

Jan, Wytse (playing captain) en ik stonden met de zwarte stukken redelijk. Het kon nog alle kanten op, zeker toen Jan verloor. Gelukkig wist Chris zijn materiële achterstand te compenseren door in een ongelijke- lopers remisehaven te ijszeilen. 3-2 , oef dat wordt nog zwoegen.

Johnny kon geen stuk verroeren zonder hout te verliezen, een soort zetdwang dus. Ik had nog niets bereikt en dus keek ik even bij Wytse . Allebei Dame en Toren, en Wytse 5 vrijpionnen!!! Die 1 ½ punt gaat lukken, en dat dankzij Wytse, onze winning playing captain (WPC).

Terug naar Johnny, waar wij getuige zijn van een mat in één op de volgende zet, overzien door zijn tegenstander. Nee, nee kan de beste overkomen, Wereldkampioen Kramnik tegen een computer enkele jaren geleden. Johnny ziet het wel en zet mat. Zelf kan ik ook afwikkelen naar een gewonnen eindspel, waarna alleen Wytse (WPC) nog zijn punt moet binnenhalen.

Dame en Toren van de opponent zijn vervaarlijk binnengedrongen, Wytse jaagt de koning met schaakjes er ook nog bij en kan mat niet meer voorkomen omdat zijn eigen vrijpionnen in de weg staan voor op zijn minst eeuwig schaak! Zelden vertoond. Op de terugweg hebben we hem natuurlijk getroost, begrip getoond (Het kan ons ook overkomen…) en geen flauwe grapjes gemaakt. (mudshark: ik wel, liedje slaat nu ook op Wytse)

Hier het verslag van Schaakwoude

Rare stand: 4 teams zzonder puntverlies, daarna 2 met 6 en 4 teams met 0 punten. Sneek is al veilig lijkt het.

   Klasse 3A         Mp Bp 1 2 3   4   5 6   7 8   9   10
1. SISSA             8 25 x . .   .   6½ 4½ 7 7   .   .
2. Assen             8 23½ . x .   .   . .   4½ 6   6   7
3. Philidor 1847 3   8 19½ . . x   4½ . 5   . .   5   5
4. Sneek             6 22½ . . 3½ x   . .   . 5   6   8
5. Spassky's         6 17 1½ . .   .   x .   4½ 5½   .   5½
6. Accres Apeldoorn 3 2 11 3½ . 3 .   . x   4½ .   .   .
7. Almere             0 11½ 1 3½ .   .   3½ 3½ x .   .   .
8. Schaakwoude       0 8½ 1 2 .   3   2½ .   . x   .   .
9. De Twee Kastelen   0 7   . 2 3   2   . .   . .   x   .
10. Haren             0 6½ . 1 3   0   2½ .   . .   .   x
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek