tinusOnder begeleiding van een dubbele regenboog reden we richting schaatshok, het onderkomen van behalve de ijsclub (warme chocolademelk, snoep en fris) ook van de fanatieke schaakclub. (Ja ja, met Palm Bier)

Het uitzicht was dit keer nog fraaier dan 2 jaar geleden. Er lag nu water op de ijsbaan. Mijn ultieme fantasie zal over 2 jaar uitkomen. Zwierende dames tegen een flauw winterzonnetje, een vlotte winstpartij, en veel rondjes chocolademelk.

Met twee invallers voor Wim en Tjitze moest het varkentje in Damwoude nog wel even gewassen worden.

Selwin had na zijn fraaie debuut in de 8-0 overwinning dit keer minder kansen op een puntje, wel een nuttige remise met zwart.

Daarna 2 overwinningen van Dick en Anne die met Wit flink op de zwarte voordeur beukten. De varkentjes kwamen gewassen én geschoren uit hun hol. Niets aan de hand zou je zeggen.

Johnny en Chris hadden met Wit ook snode plannen en in de opening al pionnen geofferd voor het initiatief. Dat zal er zeker geweest zijn maar gaandeweg de middag leek het niet veel op te leveren.

Jan, Wytse (playing captain) en ik stonden met de zwarte stukken redelijk. Het kon nog alle kanten op, zeker toen Jan verloor. Gelukkig wist Chris zijn materiële achterstand te compenseren door in een ongelijke- lopers remisehaven te ijszeilen. 3-2 , oef dat wordt nog zwoegen.

Johnny kon geen stuk verroeren zonder hout te verliezen, een soort zetdwang dus. Ik had nog niets bereikt en dus keek ik even bij Wytse . Allebei Dame en Toren, en Wytse 5 vrijpionnen!!! Die 1 ½ punt gaat lukken, en dat dankzij Wytse, onze winning playing captain (WPC).

Terug naar Johnny, waar wij getuige zijn van een mat in één op de volgende zet, overzien door zijn tegenstander. Nee, nee kan de beste overkomen, Wereldkampioen Kramnik tegen een computer enkele jaren geleden. Johnny ziet het wel en zet mat. Zelf kan ik ook afwikkelen naar een gewonnen eindspel, waarna alleen Wytse (WPC) nog zijn punt moet binnenhalen.

Dame en Toren van de opponent zijn vervaarlijk binnengedrongen, Wytse jaagt de koning met schaakjes er ook nog bij en kan mat niet meer voorkomen omdat zijn eigen vrijpionnen in de weg staan voor op zijn minst eeuwig schaak! Zelden vertoond. Op de terugweg hebben we hem natuurlijk getroost, begrip getoond (Het kan ons ook overkomen…) en geen flauwe grapjes gemaakt. (mudshark: ik wel, liedje slaat nu ook op Wytse)

Hier het verslag van Schaakwoude

Rare stand: 4 teams zzonder puntverlies, daarna 2 met 6 en 4 teams met 0 punten. Sneek is al veilig lijkt het.

   Klasse 3A         Mp Bp 1 2 3   4   5 6   7 8   9   10
1. SISSA             8 25 x . .   .   6½ 4½ 7 7   .   .
2. Assen             8 23½ . x .   .   . .   4½ 6   6   7
3. Philidor 1847 3   8 19½ . . x   4½ . 5   . .   5   5
4. Sneek             6 22½ . . 3½ x   . .   . 5   6   8
5. Spassky's         6 17 1½ . .   .   x .   4½ 5½   .   5½
6. Accres Apeldoorn 3 2 11 3½ . 3 .   . x   4½ .   .   .
7. Almere             0 11½ 1 3½ .   .   3½ 3½ x .   .   .
8. Schaakwoude       0 8½ 1 2 .   3   2½ .   . x   .   .
9. De Twee Kastelen   0 7   . 2 3   2   . .   . .   x   .
10. Haren             0 6½ . 1 3   0   2½ .   . .   .   x
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s