mudhSneek 1 speelde zaterdag alweer de eerste KNSB wedstrijd van het seizoen. De strijd werd aangegaan tegen de Amsterdamse club Ooster-toren. Het is lastig om na een lange zomerstop weer de draad op te pakken. Ikzelf had 5 maanden lang niet serieus geschaakt.

De afgelopen jaren had Sneek  de rare gewoonte opgevat om de eerste wedstrijd te verliezen, om vervolgens het hele jaar achter de feiten aan te lopen. Maar vandaag was Sneek zichzelf niet en we wonnen met 4½-3½.

Het team is sterker dan vorig jaar. De terugkomst van Nick Bijlsma en Han Holl werd met 2 punten toegejuigd. Han als invaller, en Nick als nieuwe kopman. Twee belangrijke schakers die nog veel punten gaan scoren. Nick had niet te klagen. Hij dacht dat hij verloren stond toen hij een stuk kado kreeg. In de analyse bleek het mee te vallen.

Han won probleemloos. Tjitze had weer een hakpartij. Alleen was Tjitze helaas degene die gehakt werd. 

Het derde punt voor Sneek kwam van Jan Lootsma. Geen idee hoe dat verliep, maar zijn oppnent was behoorlijk sjacharijnig in de analyse ruimte. Laat dat maar aan Jan over!

Ikzelf mocht invallen, had meer ruimte, maar nooit kans op groot voordeel. Remise was de enig juiste uitslag.

De laatste drie potjes. Nog één punt was er nodig. Tinus stond verloren, Chris leek in een eindspel remise te kunnen halen en Anne stond gewonnen. Dat moest lukken. Anne won inderdaad moeiteloos en de buit was binnen.  Helaas kon Chris het toch niet houden en verloor.

Sneek dus van slag door de ongebruikelijke winst in de eerste ronde. Dat belooft nog een mooi seizoen te worden, zeker als  Dick Stavast en Johnny ook weer mee doen!

 Sneek 1 - Oosten-Toren 4½ - 3½

1.Bijlsma,N.(Nick) - Gosman,T.(Theo) 1 - 0 2.Kuitert,C.(Christian) - Moene,W.(Willem) 0 - 1 3.Schram,T.(Tjitze) - Bergh van den,D.(Don) 0 - 1 4.Kloosterman,A.(Anne) - Bonoo,I.S.(Iwan) 1 - 0 5.Lootsma,J.(Jan) - Damsma,R.(Redmar) 1 - 0 6.Holl,H.D.R.(Han) - Bergen,F.A.C.(Fred) 1 - 0 7.Fleur,T.(Tinus) - Hoving,H.J.P.(Hank) 0 - 1
8.Ykema,W.(Wim) - Bergh van den,H.(Huub) ½ - ½
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s