Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 31

Yesterday 44

Week 154

Month 727

All 123907

Currently are 12 guests and no members online

annelogo2Op een winterse zaterdag met herfst temperaturen toog het vlaggenschip van Sneek naar HARDENBERG om de confrontatie aan te gaan met de koploper van de derde klasse À van de KNSB. De non-playing captain Wytse voorspelde een 4-4 maar dat zou toch anders uitpakken.
Ruim op tijd arriveerde het eerste bij de barak wat de thuisploeg hun honk noemden. Ogenschijnlijk bij iemand in de achtertuin stond daar verscholen achter een jaren zestig rijtjes woning een houten keet die de gezelligheid binnen, achter vaalwitte vitrage verborgen hield. Keurig op tijd startte de strijd en al ruim binnen de eerste tijdcontrole kwam Dick niet verder dan remise tegen WFM Caroline Slingerland. 

Ondergetekende
had onderwijl al een mooie Siciliaan om zeep geholpen door stukverlies over het hoofd te zien. Mijn tegenstander met de oude Friese voornaam Freerk, kon elke angel uit mijn wanhopige trukendoos halen. Kostte hem wel veel tijd en dat gaf mij de mogelijkheid om pas op te geven toen naast mij Selwin een fraai punt mocht bijschrijven: 1 1/2 punt aan weerszijde van de streep. Volgens Selwin een beetje mazzel maar dat dubbeltje mag ook wel eens onze kant opvallen.

Terwijl ik met Freerk zat te analyseren kwam Tjitze de deur binnen zeilen van het analysezaaltje met de mededeling dat de winst binnen was! Nick, Jan en Tjitze natuurlijk konden hun goede partij verzilveren en hadden we de matchpunten in handen. Mijn teamleiders hart sprong in mij op bij dit blijde nieuws en ik spoedde mij naar de speelzaal om de winnaars te feliciteren.

Uiteraard met gepaste ingetogenheid omdat Johnny en Christian nog aan het spelen waren. Euforie alom en ik kon het eigenlijk nog niet geloven. Zelf had ik een nul moeten noteren en dan is de teamwinst wat langer onderweg naar mijn deel van de hersenen die de vreugde activeert.


Buiten even een shagje roken om de zenuwen te kalmeren en terugkerend zie ik rumoer rond de tafel van Johnny: blijkbaar is er een vlag gevallen maar de notatie was nog niet op orde. Op een ander bord de partij reconstruerend ziet Johnny het al: de tegenstander haalde de 40 zetten niet! Nog met een zwakke poging proberend de schade te beperken vroeg de heer Mijnheer: "had je geen schaak gegeven op a8?" maar dat was niet het geval en de teller bleef staan op 39 zetten.

Het was even over vijfen en Christian zag met een toren tegen een loperpaar remise binnen handbereik, maar zag ook dat Bram Klapwijk secuur speelde en het lichte voordeel omzette in een gewonnen eindspel. De eindstand 2,5 - 5,5 in het voordeel van ons Friezen.


Nog voor half zes konden we naar de Chinees lopen met de typische Kantonese naam: Kota Radja. Het was gezellig en we konden natuurlijk geen kwaad woord horen over de nullenvangers Christian en ondergetekende. Toen de hoofdgerechten werden geserveerd konden we ons herinneren dat vorige keer het eten ook niet geweldig was, maar de prijzen waren zeer schappelijk. Enfin, zonder pepermuntje en hete handdoeken spoedden wij ons weer naar het noorden.

Tevreden en het gevoel dat we het kampioenschap helemaal in eigen handen hebben stemde ons zeer, maar dan ook zeer tevreden. Twee maanden rust en dan er vol tegen aan! Een tevreden Teamleider à.i. Anne.
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek