Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • INFO
  22-01-2021
  Op de site van schaakclub Haren las ik het overlijden van Frank vn Indië, vroeger bekend als Frank Emahr. Jarenlang lid geweest van schaakclub Sneek. Een bijzonder en kleurrijk man. Ik mocht 'm...
 • Onlineschaak
  21-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 118

Yesterday 153

Week 271

Month 4018

All 139565

Currently are 7 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

tinus_100x124De uitwedstrijd in Hattem (O) vond plaats in een restaurant. “Steakhouse Brasil” vormde  een exotisch eilandje in het grauwe Hattem. De inrichting was wat overdone met veel houtwerk en tierlantijntjes.

Lage afdakjes en subtiele  doorkijkjes moesten voor nog meer intimiteit zorgen. Ik heb nog even goed rondgekeken,wat niet meeviel met sfeerverlichting, of er nog ergens  een hoekje was met een paar pony’s. Altijd leuk als er gezinnen met kleine kinderen komen, en voor een steakhouse om meerdere redenen aantrekkelijk.

De strakke tafel-aan-tafel opstelling was hier niet mogelijk, zodat we her en der ons partijtje speelden, ieder in zijn eigen intieme ruimte.

Selwin zat daarbij ook nog op een met wit-zwart koehuid bekleed bankje. Hij kwam niet meer terug in de juiste concentratie en Sneek stond al snel met 1-0 achter.

De rest van het team scheen hierdoor alleen maar meer gemotiveerd en Jan, Chris en bovengetekende sloegen kort daarop keihard terug met gedegen overwinningen.

Johnny, normaal erg optimistisch over zijn kansen, zei dat hij ging verliezen en speelde met weinig hoop door tot zijn tegenstander volstrekt verkeerd afwikkelde en zichzelf ook nog in een matnet manoeuvreerde .

Remises van Nick en Tjitze  brachten het totaal op 5, en we hadden om 6 uur al weer in Sneek kunnen zijn als niet Anne (vaak goed voor de openingstreffer) nog een uur lang uit niets iets wilde toveren. Nadat hij opgaf werd hartelijk afscheid genomen van de Denk-en Zetters en van het prijzige “Brasil” (Palmpje € 3,75!)

We blijven koploper en dat werd in opperbeste stemming gevierd in een Meppeler Chinees alwaar ook het achttal van Emanuel Lasker glunderend bijeenzat. Tot ziens in de 2e klasse!

   Denk en Zet            1997 - Sneek 1               2022 3 - 5

1. Fedde Tolman           2200 - Johnny Fluit          2158 0 - 1

2. Muharem Mujkanovic     2026 - Nick Bijlsma          2184 ½ - ½

3. William Cornelissen    1993 - Tjitze Schram         2013 ½ - ½

4. Johan Redeker          2127 - Christian Kuitert     2015 0 - 1

5. Sietse Gosker          1947 - Jan Lootsma           2033 0 - 1

6. Rijk-Pieter Hofstede   2017 - Selwin Keuning        1807 1 - 0

7. Bert Ekkelboom         1818 - Tinus Fleur           1958 0 - 1

8. Jarno Visscher         1845 - Anne Kloosterman      2007 1 - 0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek