Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • INFO
  22-01-2021
  Op de site van schaakclub Haren las ik het overlijden van Frank vn Indië, vroeger bekend als Frank Emahr. Jarenlang lid geweest van schaakclub Sneek. Een bijzonder en kleurrijk man. Ik mocht 'm...
 • Onlineschaak
  21-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 109

Yesterday 153

Week 262

Month 4009

All 139556

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De laatste twee jaren verloor Sneek 1 in de eerste ronde van de KNSB Competitie.

De aftrap van de competitie dit jaar was in Buitenpost tegen DTK. Vorig jaar verloor Sneek nog fors met 6-2 tegen dit niet te onderschatten team.

Sneek moest ook nog met twee invallers beginnen. Johnny en Dick, spelers van de eerste 4 borden, waren verhinderd. De voortekenen waren dus niet gunstig.

Gelukkig hebben voortekenen geen enkele waarde. Er worden gewoon 8 potjes schaak gespeeld waarin iedereen probeert te winnen.

Voordat de wedstrijd kon beginnen, moest eerst weer het traditionele ophogen van de tafel plaatsvinden. Het is altijd weer een verrassing welk materiaal er als verhoger wordt gebruikt. Meestal zijn dat doosjes waar de stukken in ziten, maar ook bierviltjes, omgekeerde soepkommen en telefoonboeken hebben al eens hun nut bewezen.

Dit keer een primeur. We speelden in een kerkgebouw en de tafel kon opgehoogd worden met onverwoestbare liedbundels. Dit lokte een raar gesprek uit. Over het ultrakorte psalm 117 tot het 66-couplet tellende Psalm 119. Anne wist te vertellen dat dit er ooit 88 waren geweest!

Aan bord zes en zeven de twee invallers, Jouke en ondergetekende. Ik had goed zicht op Jouke en die won al heel snel een pion met een uitstekende stelling. Dat komt wel goed dacht ik, terwijl ikzelf in een redelijk saaie stelling terecht kwam. Plotseling gaf mijn opponent een stuk weg en een paar zetten later bleek dat ik ook een stuk gedwongen verloor…….Hadden we beide niet gezien, maar ik hield er een belangrijke pion aan over wat voldoende was voor een eenvoudige winst.

Iets later had ook Jouke het punt op zak, 2-0 voor Sneek. Twee keer psalm 117.

Dat zag er goed uit. Op bord 8 zat Anne, die het vooraf nog over ‘Even als een moede hinde’ (ps. 42) had gehad. Anne ruilde een hinde/paard en pion tegen een vaste burcht . Maar weinigen hadden nog hoop op een goede afloop. Anne, hoewel hart onrustig - vol van zorgen, liet zich niet ontmoedigen. Een halfje werd zijn deel.

Christiaan aan bord 1. Na een merkwaardige opening (Pc3 en Pd1) die overigens gewoon in de theorieboeken staat was hij de volgende die een punt binnenhaalde. Chris is in uitstekende vorm op dit moment en (nog) niet te stuiten.

Tinus, bord 5. Normaal gesproken een gevalletje psalm 119, haalde de overwinning definitief binnen. 4½ - ½.

Dat lijkt een walkover, en spanning is er nooit geweest. Toch bleef het daarbij. Het werd uiteindelijk een nipte 4½-3½ overwinning.

Han moest opgeven, hoe en waarom weet ik niet.

Toen ik wegging waren alleen Tjitze en Jan nog bezig. Tjitze had weer een wilde partij. Kwaliteitswinst, maar ook een levensgevaarlijke diagonaal a1-h8 op zijn koningsstelling. Uiteindelijk werd het een nul, net als bij Jan, die -Jan kennende- hoogstwaarschijnlijk tot de laatste regel van psalm 119 heeft gevochten.

[verslag DTK hier]

3 wedstrijden in klasse 3a eindigden in 4½-3½. We kunnen dus veel spanning verwachten dit seizoen.

Uitslagen klasse 3a

Assen                  - ESG Dr. Max Euwe 4    4½ - 3½
Oosten-Toren           - Spassky's              4 - 4
Denk en Zet            - SISSA 2                3 - 5
Groninger Combinatie 4 - Philidor 1847 3       4½ - 3½
De Twee Kastelen       - Sneek                 3½ - 4½

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek