Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

  • Interne competitie
    23-09-2020
      Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
  • Interne competitie
    16-09-2020
    Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
  • Bestuur
    10-09-2020
    Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
  • INFO
    10-09-2020
    Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
  • HISTORIE
    04-09-2020
    Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
  • More news...

Bezoekers

Today 18

Yesterday 16

Week 193

Month 766

All 123946

Currently are 13 guests and no members online

Gepikt van Lasker het volgende verslag:

Sneek, zaterdag 7 maart rond de klok van 12.00 uur – Eén voor één druppelen de schakers van Lasker 1 het Convenant binnen. Het sfeervolle nieuw onderkomen van de schaakclub Sneek vormt het decor voor de kraker in de 3e klasse A van de landelijke schaakcompetitie tussen Sneek 1 en Lasker 1. De belangen zijn groot in deze Friese derby; beide teams moeten winnen om de kampioensaspiraties 'vast te houden'. Pikant detail, de spelers kennen elkaar door en door en de bordvolgorde levert derhalve aan beide kanten wat kleine verrassingen op. Grootste verrassing is wel dat de topscoorder van Sneek -Dick Stavast- niet van de partij is; de voorbereide woordgrapjes blijven dan ook achterwege. Over voorbereiding gesproken; die liet bij Dolf sowieso te wensen over aangezien hij zich op de verkeerde kleur had 'geprepareerd'.

Na een paar uur spelen leek er voor Lasker overigens geen vuiltje aan de lucht. Op een aantal borden stonden we duidelijk beter en nergens aantoonbaar minder. Helaas schoot ons clubicoon Tjalling Wiersma in een zeer ongewone stelling een enorme bok en kon gelijk opgeven tegen dorpsgenoot Johnny Fluit.

Dit leek het startsein voor de Snekers om zich goed vast te bijten in de Laskerianen. Murk Viersma werd het tweede slachtoffer van de Sneker dadendrang. Hij werd naar eigen zeggen een aantal keren verrast door de zetten van zijn jonge maar talentvolle opponent en moest uiteindelijk zijn koning omleggen.

Rienk Sijbesma en Jan Hibma leken het tij te keren maar moesten beide na goede stellingen jammerlijk berusten in remise. Rienks sloeg een aanval op zijn koning beheerst af en won een pion. Deze leek genoeg voor de winst maar in de dichtgeschoven pionnenformatie kwam Rienk er niet doorheen.

Jan won met origineel openingsspel een centrumpion. Echter zijn opponent -de kersverse Friese Jeugdkampioen- gaf geen krimp. Na kwaliteitsoffers over en weer werd het uiteindelijk remise door eeuwig schaak. 3-1 voor Sneek en er moesten zo onderhand wel punten gescoord worden.

Ronald van der Veen leek in ieder geval voor een halfje te zorgen in een partij die al snel uitmondde in een eindspel. Het loper tegen paardeindspel was echter verraderlijk en toen Ronald naliet een pionnetje op te schuiven verloor hij uiteindelijk op tempo. 4-1 voor Sneek.

Het was duidelijk dat winst er niet meer in zat maar de 3 resterende partijen boden genoeg perspectief om langszij te komen. Helaas zag onze topscoorder Sikko Ros geen kans zijn zo op het oog betere stelling in winst om te zetten. Hij stond weliswaar een kwaliteit voor maar zijn opponent hield de verdediging goed gesloten en het resterende lopereindspel was en bleef in evenwicht.

Dolf Wissmann probeerde van alles om de vijandelijke koning in een matnet te vangen maar moest ook zijn eigen koning in de gaten houden. Mat zat er helaas niet in en in een dynamische gelijkwaardige stelling werden uiteindelijk de handen geschud ten teken van remise.

Teamcaptain Erik was toen nog bezig -na een goed opzette originele partij- om een toreneindspel met pluspion in winst om te zetten. Dit lukte uiteindelijk tegen de klok van 17.00 uur. Helaas bleef het deze middag bij dit ene volle punt en verloor Lasker uiteindelijk met 5-3 waarmee de kampioensaspiraties voorlopig 'vast' in de ijskast zitten. Tot slot volgen hier de gedetailleerde uitslagen; Lasker had wit aan de borden 1, 3, 5 en 7.

Sneek 1

2019

Emanuel Lasker

2044

5

3

1.

Han Holl

2031

Sikko Ros

2224

½

½

2.

Johnny Fluit

2122

Tjalling Wiersma

2192

1

0

3.

Jouke Bakker

1985

Jan Hibma

2029

½

½

4.

Tjitze Schram

2023

Rienk Sijbesma

2094

½

½

5.

Christian Kuitert

2037

Erik Bosma

1968

0

1

6.

Jan Lootsma

2023

Ronald van der Veen

1992

1

0

7.

Anne Kloosterman

2007

Dolf Wissmann

1992

½

½

8.

Selwin Keuning

1922

Murk Viersma

1861

1

0

Door uw speciale schaakverslaggever Jan Hibma.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek