Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • More news...

Bezoekers

Today 39

Yesterday 132

Week 171

Month 2126

All 160125

Currently are 8 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Het was een zonnige dag die tweede zaterdag in oktober. Het vlaggenschip van Sneek moest naar het noorden afreizen om in de tweede ronde de strijd aan te gaan met DTK. De laatste uitwedstrijd tegen dit taaie team werd een flagrante nederlaag waarbij Sneek alleen wist te scoren aan bord 1 en 8. Een harde nederlaag van 6-2 welke nog lang nagalmde in de bestuurskamer…

Met deze les in het achterhoofd toog dus het eerste team naar Buitenpost. Voor de jeugd was dit de eerste keer dat deze buitenpost werd aangedaan en zij begrepen nu waar de naam vandaan komt die dit overigens lieflijk dorpje draagt.

Even over enen trapte de wedstrijdleider af en onze non-playing captain Wytse Wiersma kon zich aan zijn cryptgram uit de Volkskrant wagen.

Na ruim een uur spelen liep ondergetekende samen met de teamcaptain langs de borden en we moesten constateren dat er niet echt overtuigend werd gespeeld. Er stond nog niemand echt verloren, maar ook niet overtuigend beter. We moesten het maar even wat tijd gunnen.

Ook na drieën nam een loopje langs de borden de zorgen niet weg: Christian aan bord 4 was niet in goede doen en Tjitze aan bord 2 had blijkbaar te veel last van zijn schouder en kon niet in zijn favoriete spel komen. Aan de lagere borden waar Sneek te doen gebruikelijk de meeste punten hoort te scoren liep het ook niet echt. Anne aan bord 8 kwam in een gesloten Siciliaan terecht en kon wits stelling maar niet breken. Jan (bord 5) en Dick (bord 6) hadden ook niet het beste van het spel en langzaam bekroop ons het gevoel dat we het hier wel eens zeer moeilijk zouden krijgen.

Het team van DTK drukte door en algauw moest Christian opgeven: een stuk achter met te weinig compensatie. Vlot daar achteraan volgde Tjitze die gewoon geen spel kreeg en zijn tegenstander liet hem geen kans: 2-0. Aan bord 1 speelde Johnny een gedegen partij maar hij moest, naar eigen zeggen, het hoofd toch buigen tegen een beter spelende tegenstander: 3-0.

Het vlaggenschip van Sneek stevende af op een ijsberg met de naam DTK! Captain Wytse begon al zenuwachtig zijn cryptogram in te vullen met kruisjes en rondjes. En toen in eens, zo maar uit het niets, kraaide de haan onverwacht victorie: Dick kreeg het punt cadeau! 3-1 en blijkbaar trok Jan zich daaraan op aan bord 5 en wist een gelijke stelling om te buigen naar winst 3-2.

Selwin Keuning had aan bord 7 eigenlijk wat aan lopen klooien, maar zijn tegenstander maakte daar onvoldoende gebruik van. In de tijdnoodfase liet Selwin zijn kracht zien en wist de juiste zetten te doen terwijl zijn tegenstander het langzaam uit handen liet glippen… 3-3!

Ondertussen had Jouke aan bord 3 het moeilijk tegen Bruno Jelic. In een middenspel met het paardenpaar tegen het loperpaar van Bruno kon het wel eens lastig worden om een half punt te scoren. Terwijl Jouke houden en keren had, kreeg Anne aan bord 8 eindelijk waar hij op hoopte: een tegenstander die uit zijn schulp kwam en de pionnen naar voren schoof. Een verkeerde afwikkeling bracht Anne een pion en later twee pionnen voorsprong en hij zou deze weelde niet meer weggeven: 3-4! De ijsberg DTK dreigde rakelings gepasseerd te worden…

Onder grote belangstelling werd de partij van Jouke aanschouwd en de omstanders zagen dat hij het hoofd koel hield. Hij wist Bruno de partij te laten afwikkelen tot een theoretische remise wat toch best wel lastig was! 3,5 – 4,5 werd de eindstand en de felicitaties aan het adres van Jouke maakten een einde aan de hartkloppingen die onze teamcaptain moest verduren.

Uitgelaten en tevreden toogden de Snekers naar een chinees etablissement in Kollum alwaar de ontsnapping aan de ijsberg die de naam DTK draagt, nog uitvoerig werd geanalyseerd.

Later op de avond bleek dat de naaste concurrentie punten had verspeeld en daarmee ligt het kampioenschap nog volledig in eigen hand. We gaan er voor!

 
   De Twee Kastelen      1950 - Sneek                  2006 3½ - 4½
1. Jeroen Weggen         2145 - Johnny Fluit           2049 1 - 0
2. Albert Jan Hummel     1988 - Tjitze Schram          1990 1 - 0
3. Bruno Jelic           1971 - Jouke Bakker           1946 ½ - ½
4. Joost van Dam         1969 - Christian Kuitert      2032 1 - 0
5. Pieter Bronsema       1902 - Jan Lootsma            1935 0 - 1
6. Johan Adema           1913 - Dick Stavast           2109 0 - 1
7. Wouter van de Griendt 1865 - Selwin Keuning         1983 0 - 1
8. Bas van der Zwaag     1850 - Anne Kloosterman       2002 0 - 1
 
Stand
   Klasse 3A              Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. Schaakwoude             4 9½ x . . . 4½ . . 5 . .
2. HSP/Veendam             4 9½ . x . . . . 4½ . 5 .
3. Almelo                  3 9½ . . x 4 . . . . 5½ .
4. Sneek                   3 8½ . . 4 x . . . 4½ . .
5. Spassky's               2 9½ 3½ . . . x . . . . 6
6. Philidor 1847 2         2 8½ . . . . . x 3½ . . 5
7. ZSG                     2 8 . 3½ . . . 4½ x . . .
8. De Twee Kastelen        0 6½ 3 . . 3½ . . . x . .
9. Haren & Oostermoer      0 5½ . 3 2½ . . . . . x .
10. Denk en Zet/O&O Kampen 0 5 . . . . 2 3 . . . x
 
Philidor 1847 2               - Denk en Zet/O&O Kampen   5 - 3
HSP/Veendam                   - ZSG                     4½ - 3½
Almelo                        - Haren & Oostermoer      5½ - 2½
De Twee Kastelen              - Sneek                   3½ - 4½
Spassky's                     - Schaakwoude             3½ - 4½
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek