Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 68

Yesterday 234

Week 1134

Month 6486

All 207438

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Het is zover, de klok wijst 11:15 uur aan, tijd om te gaan! Vol elan spring ik op de fiets en peddel vol goede moed naar het station, waar ik al spoedig mijn overige teamgenoten ontmoette. Gelukkig was iedereen mooi op tijd. Dus geen rare fratsen, geen extra kentekenplaten te bekennen en letterlijk geen wolkje aan de lucht. Instappen en op naar Kampen of nee, Hattem toch of nee…. Zalk, huh?

Zalk, is dat niet het dorp waar die wijlen druïde woonde? Anne, wist het zeker, Klazien kwam uit Zalk. U weet wel, paardenbloempjes hiervoor, dovennetel voor geïrriteerde trommelvliezen, knetterkruid werkt vooral bij te laat thuiskomen, en snuffelgras tegen overtollig neushaar. Ja, die Klazien kon er wat van… helaas voor het kansloze voetbaltalent van Zalk was er geen ballenkruid gewassen tegen hun bezoekers. Moet je maar niet op kunstgras spelen, dan vraag je er ook om in het Mekka van de kruiden en overige plantjes.

   Na een voorspoedige reis over kleine weggetjes in het ons allen bekende Middle of Nowhere (want wie is daar nu nog nooit geweest?), kwamen we tenslotte, ruim om tijd, uit bij het wonderschoon opgetrokken klein sportcomplexje van Zalk. Het zag er allemaal supernieuw uit! Dit deed mij deugd. Ik kon in het zonnetje zelfs nog even naar hoogstaand voetbal kijken, waar het plaatselijke SV Zalk ritueel werd afgeslacht door de bezoekers (0-4 na 12 minuten?). Zou dat een voorbode zijn?

   Wij speelden in een prima zaaltje, naast de plaatselijke bibliotheek (onder het zelfde dak) die met een omvang van maar liefst drie witte IKEA kasten tjokvol met boeken mij deed bevroeden dat we te maken zouden krijgen met hoog intellect, dus voorzichtigheid geboden!

Na het bekende welkomstwoord, en uitleg hoe het koffieapparaat werkt, en hoe lekker de frikandellen wel niet moesten zijn, en nerveuze grapjes over en weer, konden we eindelijk los. Laat ik daar nu eens kort over zijn. Want daar gaat het ten slotte toch allemaal niet om?

Jouke speelde saaie pot, beetje een frikandel speciaal zonder curry en mayonaise, en kon na snelle remise direct plaatsnemen in de immense bibliotheek. Hielke als debutant blunderde een stuk weg, bleek onnodig achteraf maar kon met een nul op za(l)k terugkijken op een gezellige dag weg, zonder een van die lekkere frikandellen te nemen. Anne won gezwind, ja die gehaktbal (!?) die hij had genomen heeft wonderen gedaan, wat voor kruid zat daar nu weer in? Hij vertrouwde de frikandellen zeker niet? Ikzelf mocht ook winnen, na een leuk potje ging mijn tegenstander in een bos van houtskool door zijn vlag. Selwin wist zijn aan hem toegewezen bedenktijd uitstekend te besteden, om na 17 zetjes bij mij te komen om te vragen of hij remise mocht aannemen, daar houd ik van, een teamgenoot die eerst bij de captain komt dit te overleggen. Vervolgens Johnny, net terug uit Schotland, verloor helaas.

   Ondertussen vroegen de rokers buiten zich af welk getal de goals weergaven en welk getal de speelminuten? Stond het nu al echt 0-15? Tjitze werd volledig verrast in de opening door opponent. Ik weet niet welk wonderkruid hij in de bosjes buiten gevonden en opgegeten heeft tijdens de partij, maar hij stond eerst verschrikkelijk verloren, speelde als een bevroren frikandel. Maar plots, vlak voor tijdcontrole vreselijk gewonnen. Ik heb het fijne er verder van gemist, maar bleek sleutel te zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Hij won. Dat betekende dat Jan genoeg zou hebben aan remise. Met een pluspion meer gebeurde dat uiteindelijk ook.

Sneek wint met 3,5 – 4,5! De vreugde was na de partij van Jan zo ongelooflijk groot, de euforie, teamgenoten gaven elkaar highfives, het veelvuldige buikduiken van Hielke op het kunstgras was legendarisch, hij zocht zich naderhand lens naar zijn bril. Jouke nam een strafschop met Johnny zelf, en roste Johnny zo de kruising in. Het lachen en juichen van Tjitze maakte alle kippen en toekomstige frikandellen in de verschillende Zalkse schuren jaloers. Het ererondje van Anne met het shirt over het hoofd is eveneens onvergetelijk omdat hij vol tegen een doelpaal sprintte. De rest van het team, Selwin en Christian, werd op een piepplein plat karretje gedurende 3 hele minuten 2 keer door heel Zalk gereden, want Jan knalde als chauffeur van het trekkend voertuig 95 km/u door het normaal rustige dorp. Dat die oude tractoren zo hard konden wist ik ook niet. Kippen schoten met luid krakeel alle kanten op, veren dwarrelden neer als ware een tapijt van sneeuw. Bier vloeide rijkelijk want ook hier was het Oktoberfeest losgebarsten! Hoempahoempa muziek overal! Live optredens van sterren als Rinus & Ramana, Helmut Lotti en plaatselijk legende Jobbe Kolkus. Er was ten slotte eindelijk eens een echt team in HUN dorp dat won! Vlak voor ons vertrek in de wandelgangen, dat mede dankzij het doelsaldo van -38 (twee voetbalteams) het gemiddeld genomen een mooie voetbalmiddag was, en dat moest uiteraard ook gevierd worden. Ja, de tijd vloog om, tot in de kleine uurtjes werden er handtekeningen gevraagd en frikandellen gegeten en…. en…..

En…. volgens mij zat er een verkeerd kruidje in mijn frikandel, want zo ging het niet, helaas. Johnny belde gewoon een Chineesje in Hattem, en wat bleek? Die Chinees stond recht tegenover de speellocatie van dezelfde tegenstander van twee jaar terug! Memoires en stoere, onware, bla, bla, bla, verhalen over die wedstrijd alom natuurlijk! Die gekruide Chinees was prima, iedereen lekker gebekt, voldaan en goedgemutst gingen we via 300 drempels die Hattem rijk is, huiswaarts! 20:50 uur thuis. Heerlijk even voetjes even omhoog, heerlijk potje bier erbij uit de keuken hoorde ik: “Ik heb de frituur aangezet, heb je wellicht zin in een…”

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek