Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 49

Yesterday 191

Week 49

Month 689

All 216685

Currently are 20 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De vierde ronde was voor het Sneeker vlaggenschip een uitwedstrijd. Met volgens de TomTom©een reistijd van slechts 30 minuten, de veruit dichtstbijzijnde uitwedstrijd.

Met één invaller, Wim Ykema, togen we naar Wolvega met de speellocatie het hotel Holland Inn. Met de zon nog in de ogen parkeerden we de kar vlakbij, naar wat bleek een soort van bejaardenhuis met daaraan gekoppeld het hotel met voornoemde naam.

Ook de verre reisgenoten Jan, Wim en Dick hadden deze locatie gevonden en zo waren we op tijd klaar voor de strijd.

In een knusse zaal werden we verwelkomd met 8 ruime tafels op een rij. Voor Wim werd nog in alle haast vier doosjes gevonden om zijn tafel op de juiste hoogte te krijgen. De opstelling was zoals voorspeld anders: WES had hier en daar wat spelers omgeruild net als Sneek. Met de belofte van een consumptie die persoonlijk door de non-playing teamleider van WES werd geserveerd, gingen we van start. Aan bord 7 viel rond half vier het eerste punt: ondergetekende had tegen WFM Carla Bruinenberg een fransoos op het bord. Niet verwonderlijk zo bleek, want Carla speelt deze opening naar eigen zeggen al meer dan 50! jaar. Na de zet 11. a3 van wit daalde Carla af in de denktank. Bijna een uur lang werd nagedacht over de elfde zet en de rokade werd uiteindelijk afgekeurd. Het daarop volgende stukoffer van wit tegen een handje pionnen bracht Carla’s tijd nog verder in de verdrukking en uiteindelijk werd een tactische manoeuvre haar te veel: 0-1.

Jan Lootsma had aan bord 3 tegen Auke van Urk niet veel voordeel kunnen bereiken en kreeg remise in een, achteraf iets mindere stelling: ½ - 1½. Ondertussen welde er een onwelriekende geur van verbrande aardappels onder de deur door van de speelzaal. Onderzoek wees uit dat de kok (of zijn hulp) even iets was vergeten en daarmee ook de kokende aardappels….

Enfin, Tjitze had aan bord 2 aan Fokke Jonkman zijn gedroomde tegenstander: nog nooit had hij (volgens Tjitze dan) van Fokke verloren. Tjitze kwam in zijn voorbereiding maar schoot een gigantische bok door een offer te plegen die heel eenvoudig met … Le6 gepareerd kon worden: 1½ - 1½.

Dick kon aan bord 6 het volle punt incasseren na een wat onhandige zettenreeks van zijn opponent. Maar een punt is een punt: 1½ - 2½. Aan bord 8 had Wim een beter stuk (paard) en uiteindelijk ook een extra pion en met een klassiek pionoffer wikkelde hij keurig af naar een gewonnen eindspel die zijn tegenstander hem niet liet uitspelen: 1½ - 3½.

Teamcaptain Chris had zijn handen vol en weinig tijd om de overgebleven spelers naar de veilige haven te coachen, maar liet Selwin wel remise aanbieden aan bord 5. Aan bord 1 had Jouke een lastig eindspel met D+L tegen D+P maar wel een stel op promotie beluste pionnen op de b en c lijn.

Jouke bleef koel, haalde vervelende zetjes er uit en dwong uiteindelijk tot dameruil en daarmee stelde hij de winst veilig: 1½ - 4½. Aan bord 5 werd de eerder aangeboden remise geweigerd, maar Selwin wist op onnavolgbare wijze zijn stukken in vliegende vaart in een betere positie te spelen. De voorspelde tijdnood was hem weer achtervolgd, maar dit keer werd het hem niet noodlottig: 1½ - 5½.

Euforie alom met onze teamcaptain aan bord 4 nog aan zet. Zelf had hij ook al remise aangeboden, maar Ferdi van Bavel zag kansen. Ferdi gaf zijn h-pion de promotie vrijheid, terwijl Chistian alle vertrouwen legde in zijn dubbelpion op de c-lijn. Chris moest zijn laatste stuk geven tegen die h-pion en met een volle toren achter moest het allemaal nog maar blijken. Analyse wees uit dat na het stukoffer van Chris, zijn tegenstander op +60.0 stond. Maar wij eenvoudige schaakzielen zien veel meer dan de computeranalyse en hielden de hoop vast. Het lastige eindspel vorderde en plotsklaps kon Chris met de moeilijk te berekenen zet …. – Kb2 de remisehaven bereiken: en inderdaad analyse gaf nu: +0.00. Veel tijd had Chris niet meer en besloot toch tot …. – Kd4 wat Ferdi de rug deed rechten: zijn plan was duidelijk en had al gezien dat het terugofferen van de toren, hem net een tempo extra opleverde en het volle punt: eindstand 2½ - 5½.

Tevreden met zijn spel, ontevreden met zijn persoonlijk resultaat kon teamcaptain Christian trots wezen op de spelers van het eerste. Toen even later bleek dat de concurrentie (Lasker red.) punten zat te knoeien en dat daarmee Sneek gedeeld eerste staat, kon Chris zijn geluk niet op en daarmee verdween ook het nullen-spook uit zijn hoofd.

Op 17 december spelen we tegen thuis tegen Staunton. De andere twee koplopers spelen dan tegen elkaar. Het wordt een spannende strijd en Sneek heeft het (weer) in eigen hand!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek