Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 33

Week 33

Month 250

All 122469

Currently are 9 guests and no members online

De vierde ronde was voor het Sneeker vlaggenschip een uitwedstrijd. Met volgens de TomTom©een reistijd van slechts 30 minuten, de veruit dichtstbijzijnde uitwedstrijd.

Met één invaller, Wim Ykema, togen we naar Wolvega met de speellocatie het hotel Holland Inn. Met de zon nog in de ogen parkeerden we de kar vlakbij, naar wat bleek een soort van bejaardenhuis met daaraan gekoppeld het hotel met voornoemde naam.

Ook de verre reisgenoten Jan, Wim en Dick hadden deze locatie gevonden en zo waren we op tijd klaar voor de strijd.

In een knusse zaal werden we verwelkomd met 8 ruime tafels op een rij. Voor Wim werd nog in alle haast vier doosjes gevonden om zijn tafel op de juiste hoogte te krijgen. De opstelling was zoals voorspeld anders: WES had hier en daar wat spelers omgeruild net als Sneek. Met de belofte van een consumptie die persoonlijk door de non-playing teamleider van WES werd geserveerd, gingen we van start. Aan bord 7 viel rond half vier het eerste punt: ondergetekende had tegen WFM Carla Bruinenberg een fransoos op het bord. Niet verwonderlijk zo bleek, want Carla speelt deze opening naar eigen zeggen al meer dan 50! jaar. Na de zet 11. a3 van wit daalde Carla af in de denktank. Bijna een uur lang werd nagedacht over de elfde zet en de rokade werd uiteindelijk afgekeurd. Het daarop volgende stukoffer van wit tegen een handje pionnen bracht Carla’s tijd nog verder in de verdrukking en uiteindelijk werd een tactische manoeuvre haar te veel: 0-1.

Jan Lootsma had aan bord 3 tegen Auke van Urk niet veel voordeel kunnen bereiken en kreeg remise in een, achteraf iets mindere stelling: ½ - 1½. Ondertussen welde er een onwelriekende geur van verbrande aardappels onder de deur door van de speelzaal. Onderzoek wees uit dat de kok (of zijn hulp) even iets was vergeten en daarmee ook de kokende aardappels….

Enfin, Tjitze had aan bord 2 aan Fokke Jonkman zijn gedroomde tegenstander: nog nooit had hij (volgens Tjitze dan) van Fokke verloren. Tjitze kwam in zijn voorbereiding maar schoot een gigantische bok door een offer te plegen die heel eenvoudig met … Le6 gepareerd kon worden: 1½ - 1½.

Dick kon aan bord 6 het volle punt incasseren na een wat onhandige zettenreeks van zijn opponent. Maar een punt is een punt: 1½ - 2½. Aan bord 8 had Wim een beter stuk (paard) en uiteindelijk ook een extra pion en met een klassiek pionoffer wikkelde hij keurig af naar een gewonnen eindspel die zijn tegenstander hem niet liet uitspelen: 1½ - 3½.

Teamcaptain Chris had zijn handen vol en weinig tijd om de overgebleven spelers naar de veilige haven te coachen, maar liet Selwin wel remise aanbieden aan bord 5. Aan bord 1 had Jouke een lastig eindspel met D+L tegen D+P maar wel een stel op promotie beluste pionnen op de b en c lijn.

Jouke bleef koel, haalde vervelende zetjes er uit en dwong uiteindelijk tot dameruil en daarmee stelde hij de winst veilig: 1½ - 4½. Aan bord 5 werd de eerder aangeboden remise geweigerd, maar Selwin wist op onnavolgbare wijze zijn stukken in vliegende vaart in een betere positie te spelen. De voorspelde tijdnood was hem weer achtervolgd, maar dit keer werd het hem niet noodlottig: 1½ - 5½.

Euforie alom met onze teamcaptain aan bord 4 nog aan zet. Zelf had hij ook al remise aangeboden, maar Ferdi van Bavel zag kansen. Ferdi gaf zijn h-pion de promotie vrijheid, terwijl Chistian alle vertrouwen legde in zijn dubbelpion op de c-lijn. Chris moest zijn laatste stuk geven tegen die h-pion en met een volle toren achter moest het allemaal nog maar blijken. Analyse wees uit dat na het stukoffer van Chris, zijn tegenstander op +60.0 stond. Maar wij eenvoudige schaakzielen zien veel meer dan de computeranalyse en hielden de hoop vast. Het lastige eindspel vorderde en plotsklaps kon Chris met de moeilijk te berekenen zet …. – Kb2 de remisehaven bereiken: en inderdaad analyse gaf nu: +0.00. Veel tijd had Chris niet meer en besloot toch tot …. – Kd4 wat Ferdi de rug deed rechten: zijn plan was duidelijk en had al gezien dat het terugofferen van de toren, hem net een tempo extra opleverde en het volle punt: eindstand 2½ - 5½.

Tevreden met zijn spel, ontevreden met zijn persoonlijk resultaat kon teamcaptain Christian trots wezen op de spelers van het eerste. Toen even later bleek dat de concurrentie (Lasker red.) punten zat te knoeien en dat daarmee Sneek gedeeld eerste staat, kon Chris zijn geluk niet op en daarmee verdween ook het nullen-spook uit zijn hoofd.

Op 17 december spelen we tegen thuis tegen Staunton. De andere twee koplopers spelen dan tegen elkaar. Het wordt een spannende strijd en Sneek heeft het (weer) in eigen hand!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek