Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 32

Yesterday 32

Week 97

Month 314

All 122533

Currently are 8 guests and no members online

Afgelopen zaterdag stond het treffen tussen het Groningse SISSA 3 en het Sneeker Sneek op het programma. Uitwedstrijd, en niet alle Jezus ver uit de buurt gelukkig. Rond kwart voor tien uit de veren mijn laatste voorbereidingen treffende om weer een dagje van huis te zijn. Om vervolgens bloedchagrijnig of om juist "happy de peppie" in de avond weer thuis te komen. Maar gek genoeg had ik een uitstekend gevoel bij deze dag.

Uiteraard had ik weer mijn best moeten doen om een degelijk team bijeen te krijgen. Speelt diegene wel of speelt diegene niet, en hoe vol zitten de agenda's van de potentiële invallers? Er is altijd wel iets wat een captain tegenkomt. Maar ditmaal ging het soepeltjes kan ik u melden. We konden zowaar voor het eerst zonder invaller als team spelen. Volle oorlogssterkte hoezee!! Een kwartet bestaande uit Anne, Christian, Tjitze en Selwin vertrokken uit Sneek. Eindelijk eens ruimte achterin, normaal zit Jouke er ook nog bij maar omdat hij woonachtig is in Groningen leek het hem wel een goed idee vrijdag op zaterdag daar ook maar een nachtje langer te blijven. De heenreis ging uiteraard voorspoedig, en het ene onderwerp van gesprek na het andere vloeiden moeiteloos in elkaar over. En ook uiteraard ook openingen en partijen werden nog besproken. Zo werd de partij tussen Anne en Tjitze nog eens dunnetjes overgedaan en toeval wil dat ook Selwin en Christian hun onderlinge treffen hadden afgelopen dinsdag. Ook werd zonder gekheid bepaalde openingen nog maar eens afgestoft niet wetende wat de wedstrijd zou brengen.....Goh Chris, wat speel jij afgelopen periode toch bizarre potten. "Mwoah Ach...".

Het tweede kwartet bestaande Johnny, Jan, Dick en Jouke zouden zelf hun weg wel vinden naar het Jannes van der Wal Denksportcentrum. Stoere naam, en klinkt toch net even anders dan 't Convenant. Bij het voorgenoemde denk je maar aan twee dingen immers, schaken en iets met schijfjes, en niet aan een   eveneens aanwezige Taekwondoclub. Waarschijnlijk een strategische keuze geweest destijds om je lekker uit te leven als je partij in het kaliber Hazenberg - Kuitert een ietsje pietsje andere wending neemt als je had voorzien. Voor de wedstrijd nam ik maar een kijkje op het trainingsschema wanneer de allerjongsten hun taekwondotraining hadden, je wist maar nooit.

We waren bijna allemaal keurig op tijd op de speellocatie, rond 12:30 uur. Koffie voor de meesten, en een gehaktballetje voor Anne (ik heb hem die niet zien nuttigen trouwens). Beetje bijpraten met de anderen. Eens kijken in de speelzaal en de opstelling maar inleveren bij de wedstrijdleider.....Dat was onze enige echte eigen Erwin! Hij zou in principe alleen de wedstrijden van SISSA 1 (met in gelederen de Nederlands Kampioen Jorden van Forreest en zijn broertje Lucas, en Nick Maatman) en SISSA 2 doen, maar omdat de oorspronkelijke wedstrijdleider van ons beneden ook een wedstrijd te arbitreren had, nam Edwin de honneurs waar. Je zou zeggen dat met al die teams we hutje mutje zouden zitten, maar er was wonderwel genoeg ruimte! Dat deed me deugd.

Goed 13:00 uur we konden los. Ik hoor Edwin nog mijn tegenstanders naam zeggen. M. Roorda! Dus ik zet bij witspeler die naam neer. Ik zet de klok in werking, want mijn tegenstander was er nog niet. Koffie halen en bij terugkomst bleek een sympathieke jongeman met de naam M. Hemmes tegenover me te zitten. Zoiets had ik vorig jaar ook al eens bij ZSG ("Hallo Ronald!" "Zeg maar Boris"). Op mijn partij kom ik zo nog terug. Maar als ik ergens een schurft aan heb, is dat ik mijn doorgaans verzorgd ingevulde notatieformulier al met correctiestrepen moet voorzien op zet nul! En ja, ik had ook net zo goed nieuw formulier kunnen pakken....

De wedstrijd ging heel erg prettig. In niet juiste volgorde even in het kort het wedstrijdverslag want partijen bespreken vind ik zo iets vervelends om te doen. Selwin makkelijk puntje na onzorgvuldigheden in de opening van zijn tegenstander. Dit klinkt kort, maar ik kan de partij boeiender of langer maken dan het was. Tjitze ogenschijnlijk eenvoudig punt, eigenlijk heb ik maar weinig gezien , maar in algemeen degelijk opgezet en evenzo afgerond. Dick had een maffe maar naar mijn idee een puike. Viel eerst aan op de koningsvleugel, en toen zijn passief spelende tegenstander toch maar besloot lang te rokeren, was de aanval ook daar op de damevleugel in no time op touw gezet..... geen houden meer aan. Lekker puntje! 3-0 al voor de onzen! Maar uiteraard was het niet op ieder bord feest.

Johnny speelde een puike pot, stond naar zijn idee en ook naar die van zijn tegenstander zeer goed tot gewonnen. Een paar onnauwkeurigheden in het middenspel deden hem helaas de das om. Anne kwam best goed uit de opening, naar mijn idee iets beter, maar vergaloppeerde zich aan het eind van het middenspel. Moest een stuk geven voor aantal vervaarlijk ogende pionnen, maar er was uiteindelijk toch net geen halfje in het verschiet. Jouke dan ..... wat een beest (bescheiden dat wel!) is het ook! Hij won op zijn eigen manier weer een prima pot en heeft nu 5,5 uit 6 en is daarmee topscoorder in klasse 3A. Hulde, dit nog even volhouden en dan een leuk prijsje in de wacht slepen namens de KSNB (geloof ik). Jan had toch naar mijn mening de betere stelling op het bord weten te krijgen. Maar in plaats van de zwarte koning op te zoeken werd het centrum opgebroken waardoor de lopers van zijn tegenstander weer het leven kregen, verloor ergens twee pionnen en in toren eindspel met pionnen aan de zelfde zijde van het bord is er dan vaak maar een uitslag mogelijk.... helaas een nul voor Jan, er had meer in gezeten na de opening.

Er was nog een halfje nodig voor de winst van de wedstrijd. Het stond 0-4 en het "Sneek - Almelo monster" van vorig jaar stond voor de deur (daarin werd het alsnog 4-4). Nog een halfje halen dus! Ik, Christian, mocht dat halfje binnenslepen, maar oef, dat was nog wel even billenknijpen. De met witspelende Roorda zeg maar Hemmes trakteerde me op het Weens, en als er een bizarre variant in het Weens is dan is dat wel de Dracula Frankenstein variant. En laat die eens op het bord gekomen zijn! Dat trok al behoorlijk wat publiek, en fronsende blikken. Wit wint / krijgt een kwaliteit, maar moet daarvoor wel een passief ogende stelling dulden. Zo kwamen mijn stukken mooi actief te staan, maar mijn aanval in wederzijdse tijdnood sloeg net niet door. Gevolg 3 pionnen voor een stuk en na een foutieve torenzet van wit kon ik makkelijk afwikkelen naar remise. De overwinning 3,5 - 4,5 was binnen, en kon de Taekwondosessie laten voor wat het was. We staan nu de vierde plaats en maar 1 matchpunt achter op de koploper. De 7 lichtjaar aan bordpunten laat ik daarmee uiteraard even buiten beschouwing....

En dan denkt u natuurlijk dat was het dan! Nou nee, in zijn geheel niet kan ik u melden. Er moest natuurlijk nog wat gegeten worden! Er volgt nog een heus Chinees avontuurtje! Helaas het bovenstaande tweede kwartet was al weg wegens andere verplichtingen. Maar toch besloot het vanuit Sneek vertrokken kwartet te gaan eten in Drachten. Selwin sprak voor de wedstrijd al over Chinees Restaurant Peking aldaar, want de chinees hier in Groningen was destijds maar zozo. Nog vol adrenaline en vol overwinningsvreugde trok men weer richting het westen om zich vervolgens pal tegenover theater "De Lawei" een rustplaats te gunnen aan een tafeltje in bovengenoemd restaurant. Zag er goed uit allemaal, Selwin had dat goed onthouden. So far so good, maar dat dachten we in Zwolle ook destijds, eerst zien dan geloven.

Er werd nog flink gelachen om de afwezige kerriesaus bij zijn gortdroge speenvarken (?) van Anne in Zwolle kan ik u melden...... maar dit is Drachten gelukkig!

In geen 3 minuten hadden de vier heren hun keus kunnen maken, het bekende loempia voorafje voor Tjitze, Anne en Christian (ditmaal de satésaus kosten op zich nemende). Selwin nam niets vooraf, maar op een korte partij als vandaag kon hij ook geen noemenswaardige honger hebben. Na de loempia van de heren kon het hoofdgerecht komen. Dat liet wel even op zich wachten trouwens.

Hoofdgerechten waren:

  1. Een extra pittige kip kerrie met nasi voor Tjitze. "Doe maar extra pittig hoor! ik ben wel wat gewent, goed pittig!"
  2. Babi Pangjang voor Selwin met witte rijst.
  3. Ossenstaart Medallions in pittige kruidige saus met witte rijst voor Christian;
  4. En tenslotte een Babi Panjang met kerriesaus voor Anne. "Met Ba-mi!".

Niet al te ingewikkeld. Na redelijk lange wachttijd werden Tjitze en Selwin en Christian het eerst geserveerd. Even wachten netjes tot Anne ook heeft en dan zouden de hongerige wolven aanvallen. Ik zei nog gekscherend dat ze geen kerriesaus hebben, en niet veel later "Meneel, uw babi pangjang met Ketjapsaus". Hilariteit alom natuurlijk, het zit Anne ook niet mee met de kerrie. "De hoeveelheid letters zijn goed, zelfs de eerste twee, das al heel wat Anne!" smulde Selwin. Maar na drie minuten, me dunkt, kwam het goede gerecht alsnog uit de keuken. "Gewoon afgespoeld met heet water Anne en de goede saus erop gekwakt!" grinnikte Christian.

Selwin bunkerde zijn gehele gerecht naar binnen, die hoorde je niet ook niet als Christian die heerlijk aan zijn medaillons bezig was. Maar Tjitze mopperde: "Nu heb ik extra pikant besteld en krijg helemaal niets ik proef geen pepertje!". "Nou, die van mij brandt me de bek uit." bracht Anne in. Hoongelach viel Tjitze ten deel, en uiteraard werd dat hem de rest van de terugreis nog eens goed ingepeperd. Tjitze sprak veel over pepers en over een weddenschap met Johnny, over de oneetbaar scherpe pizza in Bolsward, en de sambalvis van zijn partners moeder, het scherpe eten in Luik, een grap met pittige Doritos Chips. Ja pittige discussies alom.

Ik was ondertussen lekker aan het uitbuiken op de achterbank en genoot nog eens goed na van de dag. En liet het verhaal van voorin de auto wat langs me heen gaan. Het was weer erg gezellig allemaal. Om half tien ongeveer dus "happy de peppie" thuisgekomen en eerst maar eens die Dracula Frankenstein weer eens wezen opfrissen. Wat een pot weer....

Volgende wedstrijd 11 maart thuis tegen altijd lastige Emanuel Lasker! Dat kon wel eens een pittig duel worden.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek