Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  31-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Jeugdcompetitie
  29-10-2020
    Uitslag Ronde 6                 1 Jesse Bosker  -  Coen Roosjen 0 - 1 2 Hedzer...
 • Onlineschaak
  22-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Jeugdcompetitie
  22-10-2020
    Uitslag Ronde 5                 1 Coen Roosjen  -  Wouter Kuijt 1 - 0 2 Jesse...
 • Onlineschaak
  14-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 65

Yesterday 103

Week 614

Month 2804

All 126882

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Een zonovergoten zaterdag, een kersverse Fries kampioen en een KNSB klasse 3A topscoorder, zeg nou zelf: dat zijn ingrediënten waar je een teambrood van kan bakken toch?

Tuurlijk, Emanuel Lasker kon een team op de been brengen die gemiddeld 50 ratingpunten meer scoorde dan die van het Sneker vlaggenschip, maar het thuisvoordeel telt ook mee voor zeker 50 punten, dus teamcaptain Christian had vol goede moed een opstelling gebreid zonder kopman Johnny, die weer ergens tussen Calais en Edinburgh aan het rondrijden was. Han kon gelukkig invallen en toen ook nog bleek dat wedstrijdleider Wytze van der Zee, Zeehek onder schaakvrienden, toch wel deze spannende wedstrijd kon leiden, was de dag van Christian al niet meer stuk te krijgen.

Christian had de spelers in wat minder goede doen aan de lagere borden geplaatst want daar moest Sneek de meeste punten scoren.

Even leek het er op dat Jouke aan bord 2 al vroeg klaar zou zijn: snel drong hij Rienk Sijbesma in de damehoek, maar Rienk verdedigde zich taai.

Ook Selwin aan bord 8 kon tegen de Berliner van Murk Viersma positioneel voordeel halen, maar de genadeklap was nog niet direct uit te delen.

Aan bord 4 kon ondergetekende in een Fransoos het duel tussen beide loperparen langzaam in zijn voordeel ombuigen en toen Erik Bosma ook nog een stuk inleverde gaf hij op: 1 - 0.

Han verving Johnny, dus aan bord 1 wist hij tegen Sicco Ros een partij met fijne nuances op het bord te brengen. Volgens eigen zeggen waren er momenten om remise te maken, maar die mistte Han volkomen: 1 - 1.

Tjitze had op bord 3 een moderne opening op het bord getoverd, waar Jan Hibma nogal thuis in was. Even leek het er op dat Jan volledig over Tjitze heen ging walsen, maar wonderlijk genoeg bleef Tjitze overeind en wist zowaar nog de volle winst veilig te stellen ook: 2 - 1.

Aan bord 5 worstelde Jan Lootsma met zijn seizoensvorm: Dolf Wissmann liet hem geen enkele ruimte over om de ontwikkelen. In deze verstikkende omgeving moest Jan materiaal inleveren om niet te bezwijken, maar dat was ook wel voldoende voor de winst voor Dolf: 2 – 2.

Door captain Christians oogharen gekeken leek het er op dat Sneek toch op een degelijke overwinning zat: borden 6 en 7 koersten af op remise en de borden 2 en 8 stonden glad gewonnen.

Uiteindelijk wist Selwin aan bord 8 het volle punt te scoren: Murk had intussen een kwaliteit ingeleverd en kon na lang verdedigen het hoofd buigen: 3 – 2. Terwijl topscoorder Jouke een spartelende Rienk kwelde, wist teamcaptain Christian aan bord 7 het zichzelf weer verschrikkelijk moeilijk te maken: ogenschijnlijk eenvoudige zetjes waren aan hem ook dit keer niet besteed en zo vergooide Chris een mooi opgezette partij naar de gallemiezen: 3 – 3.

Aan bord 6 had het er alle schijn van dat Dick zijn kruit al had verschoten om zijn senior kampioenschap 2017 binnen te slepen vorige week. Een op het eerste oog stoffige pot tegen Tjalling Wiersma leek te verzanden in remise, maar onnodig pionverlies deed Dick de das om: Tjalling manoeuvreerde vakkundig zijn beter paard tegen een zwakkere loper: 3 – 4.

Verbazing en ongeloof vochtten om de boventoon: wat?! Hoe…?! Even flitste de songtekst: “there ain’t no sunshine when she’s gone” door mijn hoofd toen ik Christians beteuterde gezicht zag. Gelijkspel, hooguit! was er nu nog te behalen.

Gelukkig liet onze topscoorder Jouke aan bord 2 ons niet in de steek: het heeft zo moeten zijn, want om klokslag 4 uur legde Rienk zijn koning om: 4 – 4.

Voor de Laskerianen een winstpunt die de theoretische degradatie definitief op afstand houdt en voor de Snekers een verliespunt die het kampioenschap theoretisch houdt.

Ach, we hebben het dan weliswaar niet helemaal meer in eigen hand, maar we gaan er voor!

Op 1 april (ja, je verzint het niet) tegen de Zwollenaren en op 6 mei de grote finale tegen de koploper Almelo. “It ain’t over ‘till it’s over!”

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek