kijk hier voor de 25 door Wim Ykema geschoten foto's van afgelopen zaterdag tussen Sissa en Sneek 2

 

Sneek 1 werd voor aanvang gezien als outsider voor het kampioenschap, maar toen na een redelijke start er een heuse winterdepressie volgde werd het nog een hele toer om degradatie te verhinderen. Een op dat moment onverwachte maar cruciale winst bij Veenendaal zorgde voor de ommekeer en het team speelde zich met de hakken over de sloot veilig.

Sneek 2 draaide de laatste jaren mee in de 3e klasse en kon zich altijd met de nodige moeite handhaven. Dit seizoen echter begon dramatisch met vier nederlagen op rij. Na een fraaie overwinning bij Staunton leek het ineens mee te zitten, maar toen men de cruciale wedstrijden tegen Unitas 3 en ENO volkomen onnodig verloor met 4½-3½ was het gebeurd, Sneek 2 ligt eruit.

Wat hiervan te zeggen?

Dat het tweede degradeert is het beste wat Schaakclub Sneek dit seizoen kon overkomen. Aangezien maar weinigen uit de KNSB teams de moeite namen (of hoefden te nemen) de interne competitie te bezoeken of aan toernooien meededen en het trainen op z'n gat ligt, is het niveau behoorlijk er op achteruit gegaan. Voeg daaraan toe dat helaas tenminste drie spelers er mee stoppen en het moge duidelijk zijn dat het in het volgend seizoen anders hoogstwaarschijnlijk voor beide teams fout was afgelopen.

Beter één KNSB team dat nooit problemen heeft een waardig achttal op te stellen. Voeg daar aan toe dat Sneek het komende seizoen waarschijnlijk weer in een gezellige centraal gelegen locatie gaat spelen, dat de interne competitie waarschijnlijk weer ergens om zal gaan en de juiste mensen waarschijnlijk aan het roer zullen staan en binnen een paar seizoenen zullen we weer twee sterke teams landelijk zien spelen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s