al-debacle-1

Zaterdag werden de KNSB wedstrijden van Sneek 1 en 2 gespeeld die eerder wegens de gladheid niet doorgingen. De heenreis was prettiger dan de route terug.

Aan de speellocatie, tafels, materiaal waaronder klokken die per seconde aftelden, lag het niet. Waaraan wel blijft deels gissen. Volgens kenners van de denksporten bestaat geluk en pech niet bij schaken. Wel stommiteit en kwaliteit. Maar niemand is zonder fouten dus speelt geluk en pech wel een rolletje, lijkt mij.

In elk geval, Sneek 2 ging met 7-1 onderuit. Gelet op de geluksfactor iets geflatteerd. Sneek 1 ging het overigens niet veel beter af. Het totaal aantal Sneker punten paste met goed fatsoen net niet in een Messerschmidt. Het enige punt voor Sneek 2 dat mee ging richting Sneek kwam van de hand van Jouke Algra. Hij speelde degelijk en gedecideerd naar winst. Zijn tegenstander kwam er niet aan te pas. De jonkies Alec, Abe en Sake schaakten goed maar de finishing touche ontbreekt nog bij deze jongens. Verder stonden Han en Sjoerd erg goed, zo niet gewonnen, zo rond het eind van het middenspel. Kleine foutjes deden het tij keren. Wytse's partij heb ik niet goed gevolgd. Maar hij ging er ook af.

Mijn partij duurde het langst. Werd pas leuk in de laatste fase. Dames op het bord, wat pionnen en toren tegen paard plus twee pionnen. Zelf vond ik het te diep om een en ander uit te rekenen. Uiteindelijk zat er een thematisch mat in met toren+paard. Iets van een mat in 6 a 7. Ik hoopte even dat mijn tegenstander het niet zou zien. Maar na enkele zetten wist ik beter. Hij gaf mat of kwam na gedwongen afruil totaal gewonnen te staan.

Komende zaterdag staat alweer de volgende ronde op het programma. We gaan het meemaken.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s