mudhHet was dinsdag een slechte dag voor Sneek.  Er waren veel wedstrijden. Sneek 2 bekerde tegen Mid Fryslân, Sneek 3 nam het op tegen WES en Douwe van der Meulen speelde op verzoek van DSC zijn competitieduel van volggende week vooruit.  Op alle drie fronten werd verloren.  Van Sneek 3 komt nog een verslag en Sneek 2 kan alles volgende week goed maken tegen DSC. We wachten het af.

Bekerwedstrijden zijn altijd tricky. Het kan op één bord misgaan, wat grote invloed heeft. Zo ook nu.

Wytse Wiersma had een off-day. Een slechte dag dus. Vanuit de opening ging het mis. Zijn opponent offerde een stuk. Alle stukken van Wytse stonden slecht, alles van zijn tegenstander stonden goed. Wytse gaf het stuk terug en bleef beroerd staan. Al snel was het afgelopen, voor de man van Mid Fryslân moet het een feest geweest zijn.

Naast mij zat Joe aan bord 1, ter vervanging van Douwe. Het zag er niet slecht uit, Joe stond m.i. een fractie beter. Er werd remise aangeboden en Joe weigerde.  Terecht denk ik, omdat we al met 1-0 achter stonden.  De overige 2 partijen zagen er remise-achtig uit. 

Joe speelde om te winnen. Hij liet zich opjagen door de klok, zich even niet realiserend dat er nog een kwartier bij zou komen.  Een vrijpion van Joe kwam vervaarlijk opzetten, maar alles werd rustig en vakkundig gepareerd. 2-0 achter. Renske en ik moesten nu winnen om nog een snelschaakbarrage uit het vuur te slepen. Dat was een niet reële  opgave. 

Ikzelf had een betere stelling. Elk zeven pionnen en twee torens. Ik moest kiezen tussen 2 kwaden. Remise accepteren of forceren met kans op niks. De tijd drong. Met nog drie minuten vond ik doorspelen niet reeel en ik berustte in miijn zoveelste remise. Na nog een half uur eindigde ook de partij van Renske in remise.

Een 3-1 nederlaag. Teleurstellend maar terecht. Niks op af te dingen. Het is zaak volgende week weer eens ouderwets te knallen met Sneek 2!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s