Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 26

Yesterday 44

Week 149

Month 722

All 123902

Currently are 9 guests and no members online

erwin_denissenTijd is een raar ding: het is er altijd, maar de hoeveelheid wisselt nogal. Soms is er teveel, soms te weinig. Er zit ook beweging in: de tijd staat niet stil, of de tijd staat juist wel even stil. Het kan ook een situatie zijn: die goeie ouwe tijd. En soms lijkt hij toch even weg te zijn: waar blijft de tijd?

Ook schakers kunnen de tijd: één klok, die verschillende tijden aangeeft. En soms geeft de klok minder aan dan je zou willen.

Al deze vormen van tijd kwamen afgelopen vrijdag samen in het Heerenlogement in Harlingen. Daar was de wedstrijd in de kwartfinales van de FSB-beker tussen De Pion en Sneek.

De eerste uren van deze wedstrijd werden begeleid door de weemoedige klanken van het chanson uit de jaren dertig en veertig. Die goeie ouwe tijd met Edith Piaf en andere beroemde vertolkers van Franstalige klassiekers. Daarna werd er overgeschakeld op wat recenter werk. Voor driekwart van het Sneker team nog steeds muziek uit het stenen tijdperk, maar de senior van het kwartet werd weer teruggeworpen naar zijn jeugd door de opzwepende discoklassiekers (denk aan D.I.S.C.O.) die de rest van de avond zouden weerklinken.

Tijd speelde ook een rol in alle vier partijen. Zo werd er bij het welkomstwoord op het leeftijdsverschil tussen de twee teams gewezen.

Na het gooien van een muntstuk werd bepaald dat Coos op 3 en Erwin op 4 zou spelen. Voor Erwin betekende dit dat hij het met de zwarte stukken op moest nemen tegen Henk de Vries (leeftijdsverschil 32 jaar). Erwin kon al snel een pion veroveren. Nadat de meeste stukken waren geruild bleef er een gewonnen toreneindspel over. Ondanks dat hij tijd genoeg had blunderde Erwin de pluspion weg. Gelukkig bleef er nog steeds een gewonnen stelling over en in verloren stand ging Henk door de vlag.

Jouke speelde op 1 tegen Derk Drukker (verschil 16 jaar). Een pion op c2 werd belegerd door een zwarte toren en een sterk zwart paard. Toen dit paard werd geruild tegen de bijna kreupele springer van Jouke keerden de kansen. Jouke kwam steeds beter te staan en toen Derk onder druk van de steeds sneller lopende klok kleine foutjes begon te maken was het zwarte lot bezegeld.

Selwin en Cees Banning (verschil 40 jaar) speelden een aantrekkelijke partij waarin het leek alsof Cees het initiatief had. Onder druk van de tijd en het feit dat het al 2-0 voor Sneek stond liet hij Selwin in de wedstrijd komen. In de tijdnoodfase, die al met al bijna een half uur duurde (de tyd haldt gjin skoft, nou hier dus wel), was Selwin net iets slagvaardiger zodat ook deze wedstrijd voor de jeugd was.

Op bij de partij tussen Coos en Evert Woudstra (verschil 46 jaar) speelde (het gebrek aan) tijd een rol. Coos was in het middenspel een pion kwijtgeraakt waardoor er een stelling ontstond van K+T+P+6p tegen K+T+P+5p. Coos verdedigde bekwaam en 6 tegen 5 werd 5 tegen 4. En hoe Evert ook nadacht: 5 tegen 4 werd 4 tegen 3. En 4 tegen 3 werd 3 tegen 2. Toen vond Coos het welletjes. Hij had haarscherp uitgerekend dat door een paardoffer alle resterende pionnen van het bord verdwenen. Evert deed nog twee zetten in de K+T+P tegen K+T stelling, maar hij had geen tijd meer om Coos in moeilijkheden te brengen.

Al met al een klinkklare 3,5-0,5 overwinning voor de jeugd!

Blijft over het hoogtepunt van de avond. Dat was het tijdstip waarop de warme hapjes geserveerd. Dit initiatief verdient om in de toekomende tijd te worden nagevolgd!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek